Moda i ljepota

Znaš li koliko bi često trebala šišati kosu kako bi bila zdrava?

Često čujemo da će kosa brže rasti ako ju češće šišamo – no je li to istina i koliko se često zapravo moramo šišati kako bi nam kosa bila zdrava?

Šišanje kose - Teen385.com

Mitova o ljepoti ima previše i često ne znamo temelje li se na istini ili ne, posebno kada je riječ o kosi i šišanju. Vjerojatno si, kao i mnogi drugi, često čula da će kosa brže rasti ako ju češće šišaš. Zvuči pomalo kontraintuitivno, i iako se mislilo da je to istina, u stvarnosti kosa neće brže rasti – ali će rasti zdravije.

Vrhunska trihologinja Stephanie Sey za GLAMOUR je otkrila da posebno moramo brinuti o vrhovima naše kose i šišati ih čim primijetimo da su počeli pucati. Razlog? “Ako se ne uhvatiš u koštac s ispucalim vrhovima, znači da će vrhovi sve više pucati i to će kosi nanijeti više štete”, rekla je Stephanie.

Dakle, ako ne ošišaš kosu, tvoji će se ispucali vrhovi “pobuniti” i vjerojatno će se dodatno rascjepkati te će na kraju puknuti i učiniti kosu kratkom, što ju sprječava da naraste duga. A ako ošišaš ispucale vrhove, tvoja kosa može nastaviti zdravo rasti iz korijena, ali vrhovi neće pucati i kosu činiti kraćom. Iako šišanje tvoje kose neće pomoći da prije naraste, osigurat će ti jaku i lijepu kosu, a ne krhku i oštećenu.

Budi najbolja verzija sebe.

A kada je riječ o učestalosti šišanja, poznata frizerka Angela C Styles rekla je da to ponajviše ovisi o teksturi tvoje kose. “Ljudi s teksturiranom kosom trebali bi se ošišati svaka 2-3 mjeseca, a za ljude s kosom bez teksture šišanje se razlikuje ovisno o brzini rasta kose“, rekla je ona.

Vrlo kratke stilove poput pixie frizura trebat će osvježiti svaka 3-4 tjedna, bobovima će trebati rezanje svakih nekoliko mjeseci kako bi izgledali glatko, a za dugu kosu može proći i do 4 mjeseca prije nego što je treba osvježenje.

Na kraju, kako bi svojoj kosi pružila ono najbolje od najboljeg u salonu, zamoli svog stilista za personalizirane tretmane koji se usredotočuju na zdravlje i oporavak kose, poput keratinskih tretmana koji povećavaju prirodnu razinu proteina u kosi, kao i tretmana koji kosu čine sjajnom i svilenkastom, piše “Žena“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh