Moda i ljepota

MISLILI STE DA ZNATE KAKO SE PERE KOSA: Frizerka pokazala koliko šampona je potrebno za jedno pranje i ljudi su u šoku

Mnogi pratioci ostali su zbunjeni nakon ovog videa.

Pranje kose - Srbijadanas.com

Profesionalna frizerka u jednom od svojih TikTok videa otkrila je koliko tačno šampona je potrebno koristiti za pranje kose i njeni savjeti zapravo su iznenadili ljude. Odlučila je da snimi čitav proces i podijeli ga sa svojim pratiocima, piše “Srbija Danas“.

Ispravan način zapravo zahtjeva mnogo manje šampona nego što, garantovano, svako od nas koristi i, kako smatra ova frizerka, u slučaju pranja kose – manje je uvijek više, prenosi “San”.

– Koristite li previše šampona? Čak iako imate gustu kosu, ne treba vam cijela bočica – tvrdi ona u svom video snimku koji je pregledan nekoliko desetina hiljada puta.

Šampon – Screenshot

Prema uputstvima koja se vide na snimku, najprije je potrebno dobro pokvasiti kosu, a količina šampona kojom je peremo ne bi trebala da bude veća od kovanice, kada se istisne na ruku. Frizerka zatim dodaje malo vode, trlja šampon između dlanova i napominje da je kosu uvijek potrebno šamponirati – dva puta.

Osim toga, kako kaže u videu, šampon bi trebalo koristiti samo na koži glave, jer bi mogao da isuši krajeve kose.

Mnogi pratioci ostali su zbunjeni količinom šampona koju je upotrebila, a u komentarima su došli do zaključka da nekolicina njih uopšte nema problem sa ubrzanim mašćenjem kose, već – nepravilnom upotrebom šampona za kosu.

@sarahbrawleyhair

Reply to @210527_seungmin not sure how hairy your armpits are but… #shampoo #hairdresser #learnontiktok #hairproducts @olaplex

♬ Save Your Tears – Remix – The Weeknd & Ariana Grande


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh