Moda i ljepota

Tropske temperature štete licu: Piling maska koju svi dermatolozi preporučuju, a možete je napraviti sami

Kada su temperature visoke jedino što nam prija je hladan tuš, pa je nega kože u ovakvim okolnostima poseban izazov.

Sa dolaskom ljeta stigle su i visoke temperature. Nije jednostavno izgledati svježe i doterano na +35 stepeni kada se šminka sliva niz lice nakon samo pet minuta provedenih na suncu, pa je zato važno da se posvetimo pravilnoj nezi tokom predstojećih mjeseci. Njega kože na visokim temperaturama je neophodna jer omogućava da se koža regeneriše i diše, a prirodni preparati su najbolji izbor.

Da bismo uspješno osvežili i očistili kožu lica potrebno je da se njegujemo na pravi način. Dermatolozi preporučuju piling za lice od limete i kokosovog ulja.

Sastojci:

četvrtina šolje kokosovog ulja

šolja šećera

2 limete

3 kašičice soka limete

Priprema: Šećer, kokosovo ulje i sok limete pomiješajte sve dok se ne sjedine. U tu smjesu dodajte izrendanu koru limete i ponovo dobro promiješajte. Vaš piling je gotov. Koristite ga do 3 puta nedjeljno. Da bi bio u čvršćem stanju, držite ga u frižideru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh