Moda i ljepota

Imate li ožiljke od akni? Nudimo vam rješenje: Jedna vrsta povrća čisti lice i kožu u potpunosti, kako ovo prije nismo znali?

Na TikToku naići ćete naići na pregršt neobičnih i nerijetko opasnih rješenja za raznorazne probleme. Jedan od poslednjih u nizu onih koji su postali viralni jeste ispijanje tečnog hlorifila koji bi trebalo da očisti kožu.

Ovaj sastojak sprječava zadah iz usta, povoljno utiče na probavu, a dokazano je da pomaže kod gastritisa i problema uzazvanih bakterijom “helicobacer pylori”. Prvenstveno se smatra odličnim sredstvom za detoksikaciju, pa tako ima povoljan efekat i na kožu.

Stručnjaci kažu da postoje namirnice iz prirode koje djeluju još moćnije! Dermatolog Munib Šah kaže da ukoliko zeleno povrće jedete u većoj količini, u značajnoj meri ćete smanjiti upale i crvenilo kože.

“Mislim da konzumacija tečnog hlorofila nije toliko loša opcija, ubijeđen sam da sam vidio i gore. Međutim, moja lična preporuka svima jeste da samo povećaju konzumaciju zelenog povrća poput brokolija i spanaća”, kažej lekar.

Ako konzumirate pravu količinu zelenog povrća, sigurno ćete dobiti dovoljnu količinu hlorofila koji vam je potreban. Šah je objasnio i kako ovo povrće djeluje – ako ga jedete u većoj količini, funkcioniše poput antioksidansa i može da smanji upale i crvenilo kože, ali i da ublaži ožiljke od akni.

Antioksidansi su ključni za borbu protiv ovih nepravilnosti na koži,piše Novi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh