Moda i ljepota

Holivudske dame otkrile tajnu: Dosta tečnosti, meditacija i mir sa sobom najviše utiču na ljepotu

Njihov mladalački šarm zahtijeva održavanje zdravog balansa u životu

Ove poznate dame iako uveliko gaze petu i šestu deceniju i iza sebe imaju dosta radnog staža, izložene su javnosti, praćenju paparaca, nisu ispustile iz vida njegu kože, kose i zdrav način života.

Njihov mladalački šarm zahtijeva održavanje zdravog balansa u životu – vježbanje, ishrana koja je bazirana na voću i povrću, ali tu su i kreme najčešće prirodnog porijekla.

Dženifer Aniston (Jennifer, 52) zvijezda serije “Prijatelji” redovno umiva lice ledenom vodom, vježba jogu i meditira. Ljubitelj je organskih proizvoda za uljepšavanje, a svoju kafu već godinama je zamijenila sokom od celera. Poznata je po neupadljivoj šminki i njegovanju kose, takođe organskim preparatima.

Slavna glumica Kejt Hadson (Kate Hudson, 41) u više navrata je istakla da vodi računa o svom izgledu i ishrani. Ne krije da posjećuje kozmetičare i da je veliki ljubitelj maski za lice koje nosi i dok putuje. Dosta tečnosti i meditacija su joj jako bitni, a vjeruje da je tajna ljepote biti zdrav.

Sara Džesika Parker (Sarah Jessica, 56) zvijezda kultne serije “Seks i grad” ne koristi nikakve posebne proizvode za uljepšavanje! Njena tajna u domenu ljepote su samo sapun, šampon i hidratantna kremu ujutro i naveče. A što se tiče svog izgleda, kaže, prepušta profesionalcima.

Riz Viterspun (Reese Witherspoon, 45) zvijezda serije “Velike male laži” i dobitnica Oskara, po procjeni stručnjaka u domenu ljepote, ali i njenih pratilaca na Instagramu, izgleda veoma mladoliko. Za to su glavni “krivci” kombinovanje trening snage s kardio-vježbama visokog intenziteta. Što se tiče ishrane, jede puno salata i redovno pije dosta tečnosti. Ne štedi na kremi za sunčanje i tako štiti kožu od spoljnih uticaja.

Dženifer Lopez (Jennifer, 51) je fenomen o kojem se godinama unazad piše i raspravlja. Iako ne voli da puno priča o svojim godina i izgledu. Ipak se dotakla i podijelila je da unutrašnjost utiče na spoljnu ljepotu- iskrenost, kontrola nad osjećajima, kao i maslinovo ulje su ključni za dobar izgled.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh