Moda i ljepota

Budite pažljive, šminka može dodati godine: Izbjegnite česte greške koje žene prave u šminkanju

Šminka nam može biti dobar prijatelj, ali nam takođe može biti i veliki neprijatelj. Svaka žena bi trebala da ima na umu da šminku treba koristiti umjereno.

Šminkanje - Nezavisne.com

Ona nam može pomoći da sakrijemo neke nepravilnosti na našem licu i da naglasimo neke dijelove našeg lica. Ipak, previše šminke i njeno nepravilno korištenje može nam dodati godine i učiniti da izgledamo staro i neuredno.

U nastavku pogledajte koje su to najčešće greške koje žene prave prilikom šminkanja.

1. Korištenje pogrešnog pudera; Ako izaberemo pogrešan puder, možemo naglasiti bore i suvu kožu zbog čega možemo izgledati starije. Takođe, jako je važno odabrati odgovarajuću nijansu što je nekim ženama prilično težak posao. Ako niste sigurni koja bi vam nijansa pudera najbolje odgovarala, uvijek se možete posavjetovati sa nekim ko se bavi tim poslom ili sa djevojkama koje rade u prodavnicama koje prodaju kozmetiku. Takođe, uvijek možete izabrati neku od BB ili CC krema koje su jako popularne, a koje u sebi imaju sastojke protiv starenja i sadrže zaštitni faktor.

2. Pogrešno rumenilo; Prava nijansa rumenila na pravom mjestu vam može istaknuti jagodice i učiniti da izgledate mlađe.
Rumenilo biste trebali birati prema boji svoje kože. Ako imate svijetlu kožu birajte ružičasto rumenilo ili rumenilo u boji breskve. Ako imate tamniju kožu isprobajte rumenila boje bronze. Tople nijanse breskve ili ružičaste odgovaraju skoro svim tonovima kože.

3. Uokvirene usne; Olovka za usne vam može biti od pomoći da lijepo definišete svoje usne i da spriječite da vam se karmin razmaže. Olovka za usne bi trebala biti u istoj nijansi kao karmin. Izbjegavajte tamne olovke jer one mogu učiniti da izgledate starije.

4. Zanemarivanje obrva; Obrve su okvir vašeg lica i nikako ne smijete da ih zapostavite. Kako starimo, naše obrve postaju sve bljeđe i tanje, što čini vaše lijepe oči manje istaknutima. Pokušajte ih lagano sjenčiti olovkom, gelom ili puderom koji odgovara vašoj prirodnoj boji kose.

5. Pretjerano konturisanje; Konturisanje je danas postalo veoma popularni i, ako se dobro izvede, vaše lice može izgledati ljepše i mlađe. Konturisanje je namjenjeno poboljšanju i definisanju vešeg oblika lica, ali ako pretjerate, može naglasiti bore i druge stvari koje pokušavate sakriti.

6. Olovka za oči na donjem kapku; Nanošenjem olovke na donji kapak možet učiniti da vaše oči izgledaju manje, starije i umornije. Zato izbjegavajte nanošenje olovke na donje kapke vaših očiju, prenosi Infpult


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh