Moda i ljepota

Pravila kojih se pridržavaju i profesionalni frizeri: Uz ove savjete kosa će vam biti ljepša i zdravija nego ikad!

Dobro upamtite ove savjete

Kosa - Blogspot

Nega kose zahteva trud i ulaganje, baš kao i nega lica. Baš kao i nega kože i nega kose kreće iznutra. Vrlo je važno šta jedete i šta pijete ukoliko želite jake i kvalitetne vlasi. Pre nego što nanesu bilo koji preparat, frizeri ispoštuju ova dva pravila:

1. Ishrana je bitna

Vodite računa da u organizam unosite zravu hranu, bogatu proteinima, jer će se to odraziti na sam kvalitet kose. Ukoliko jedete izbalansiranu hranu, kosa će biti znatno sjajnija i lepša.

2. Unosite dovoljno tečnosti

Baš kao i hrana i hidratacija igra važnu ulogu u izgledu kose. Pijte najmanje 8 čaša vode ili druge tečnosti svaki dan kako bi vaše telo, a samim tim i kosa bili hidrirani.A sad prelazimo na negu različitih tipova kose:

Nega masne kose

Masna kosa je svakako najzahtevnija. Prekomerna proizvodnja sebuma je glavni uzrok ovokvog stanja vlasi.

Za masnu kosu, preporučuju se šamponi providne teksture, ne kremaste, bez silikona i parabena. Perite kosu ujutru, jer su lojne žlezde veoma aktivne tokom noći. Takođe, preporuka za vas je da povremeno koristite glinu, koja će otkloniti svu suvišnu masnoću sa kose.

Nega tanke kose i kose koja opada

Ukoliko imate ravnu i tanku kosu, koristite nežnije, prirodne šampone za kosu. Za tanku i slabu kosu, kosu koja opada, preporučuje se maska od kvasca.

Sastojci:

7 gr suvog, ili 20 gr svežeg kvasca
3-4 supene kašike toplog mleka
1 mala kašika meda

U mleko dodajte i rastvorite jednu kašiku meda, a zatim dodajte i kvasac. Dobijenu smesu nanesite na vlažnu kosu, a zatim umotajte peškirom. Ostavite da odstoji oko sat vremena i onda je isperite mlakom vodom.

Redovnom upotrebom ove maske, kosa bi trebala da postane sjajnija i jača.Nega guste i kovrdžave kose

Kovrdžava i gusta kosa “traži” kremast šampon za definisanje kovrdža i lokni. Obzirom da ima tendenciju da bude prilično suva, sklona je kidanju i pucanju mnogo više od ravne kose. Iz tog razloga najbolje bi bilo uključiti u negu i serume i ulja za kosu,piše Stil

Nega suve kose

Nega suve kose počinje sa šamponom koji treba da sadrži sastojke koji vraćaju vlagu kosi. Suva kosa je podložnija pojavljivanu peruti i opadanju kose. U ovom slučaju mogu vam pomoći ulja koja ćete koristiti za lagane masaže kože glave i cele kose. Izaberite kokosovo,bademovo ili maslinovo ulje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh