Moda i ljepota

Ovoj boji kose predviđaju popularnost: Jednostavna, a izgleda wow!

Kad je riječ o perfektnim fotografijama, mnogi fotografi vole golden hour, razdoblje dana kad sunčeva svjetlost posebno “pada” na objekt fotografije i sve izgleda toplije te – jednostavno ljepše!

boja kose / Radiosarajevo

To se posebno odnosi na kosu, a sličan se efekt može postići i s tzv. ring-lightom zbog čega kosa na fotografijama izgleda zaglađenije i sjajnije.

A upravo je ring-light inspirirao novu tehniku za bojenje kose koja se tako i zove. Kod ove tehnike naglasak se stavlja na pramenove koji uokviruju lice, tako da će ti dijelovi biti svjetliji od ostatka, čak i kad je kosa u repu, objasnili su stručnjaci za Glamour.

Ova se tehnika može prilagoditi boji kose svake klijentice pa nijanse variraju od klasičnih, plavih tonova do boje karamele. Nijanse je jedino bitno uskladiti s ostatkom kose kako bi kontrast bio odgovarajući.

Stručnjaci objašnjavaju kako je ova tehnika vrlo jednostavna za održavanje jer ne zahtijeva česte posjete frizerskim salonima, a prije nego što se odlučite za nju, najvažnije je posavjetovati se s frizerom kako biste zajedno dogovorili nijansu koja najviše odgovara kosi, ali i podtonu lica., prenosi “Radiosarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh