Moda i ljepota

Maska za lice od krompira, briše fleke i podočnjake

Osim što ga koristimo u ishrani, krompir je veoma djelotvoran prirodni kozmetički preparat, koji može da pomogne kod brojnih problema sa kožom.

Njega lica - Uspesnazena.com

Krompir sadrži visok procent vitamina C koji pomaže u izbjeljivanju pjega i fleka od sunca ili akni, a takođe učestvuje u stvaranju kolagena koji koži daje čvrstoću i elastičnost. Bogat je i proteinima koji aktiviraju proces regeneracije ćelija kože i pospešuju zarastanje rana.

Pored toga krompir sadrži i vitamine B1 i B2, skrob, kalijum i kalcijum koji hrane i njeguju kožu. Isjeckan sirovi krompir ublažiće i najupornije tamne kolutove oko očiju ili naduvene kapke nakon neprospavane noći. Maska za lice od krompira takođe pomaže i u slučaju pjega i fleka, te efikasno izbjeljuje kožu i usporava proces starenja.

Ova maska od krompira se veoma lako priprema, a potrebna su vam krompir i mrkva, kao i malo kurkume i bademovog ulja.

Mrkva je izvor beta-karotena koji odlično podmlađuje kožu, sprečava nastanak bora i podstiče izbjeljivanje.

Za pripremu maske za lice od krompira potrebno je skuvati manji oguljeni krompir i jednu manju mrkvu, a potom ih izgnječiti i dodati ¼ kašičice kurkume i pola kašikice bademovog ulja. Miješati sve dok se ne dobije fina pasta,pišu Nezavisne

Nanesite vašu masku od krompira na prethodno očišćeno lice i ostavite da djeluje 15 minuta, a nakon toga je isperite hladnom vodom.

Ponavljajte najmanje jednom sedmično.

Ovu masku možete koristiti ne samo za lice, već i za ostale dijelove tijela gde imate fleke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh