Moda i ljepota

Maska od mandarine za mladost i ljepotu

Mandarine svi volimo da jedemo, ali mali je poznato da njen vitaminski sastav utiče jako blagotvorno na našu kožu.

Mandarine - RadioSarajevo.ba

Zbog visokog procenta vitamina C i B, kao i kalijuma, magnezijuma i folne kiseline, mandarine su idealna hrana, ne samo za naše tijelo, već i za našu kožu.

Masku za lice od mandarine možete veoma lako i jednostavno napraviti kod kuće, a ona će učiniti da vaša koža vrati sjaj i elastičnost, bude nahranjena i hidrirana, a smirit će i upalne procese, kakvi su akne, rozacea i crvenilo kože.

Masku od mandarine možete napraviti tako što ćete u svjež sok od dvije mandarine umočiti čistu gazu i staviti je na svoje lice i vrat. Masku držite na licu oko 20 minuta, a nakon toga se umijte mlakom vodom i lice namažite hidratantnom kremom. Ova maska će učini da koža djeluje svježije i zdravije, a ujedno će biti nahranjena i obnovljena.

Ako imate suhu kožu, možete je njegovati maskom od svježeg soka od mandarine i kašike pavlake.
Mješavinu namažite na čisto lice i držite oko 20 minuta, a nakon toga isperite mlakom vodom. Ova maska preporučuje se jednom sedmično.

Za kožu koja je sklona aknama, odlična je maska od mješavine svježeg kvasca i nekoliko kapi svježeg soka od mandarine. Masku nanesite na očišćeno i umiveno lice i ostavite je dok se ne osuši i ne stegne. Umite se potom mlakom vodom, prenosi “Kurir“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh