Moda i ljepota

Trajna šminka usana,obrva i očiju: koliko košta, koliko boli i kako da bude što prirodnija

Trajna šminka obično traje od 3 do 5 godina, ali neke nijanse mogu da se održe čak i čitavu deceniju. Naravno, neophodno je povremeno obnavljanje a tom prilikom možete i da korigujete nijansu.

Šminkanje - Virealno.com

Iscrtavanje obrva ili linije usana mnogi nazivaju tetoviranje, ali to zapravo nije istina.

U čemu je, zapravo, razlika između ove dve tehnike ulepšavanja?

I šta je istina a šta su zablude o tome koliko trajna šminka boli i da li je skupa, piše Lepaisrećna
1. Trajna šminka izgleda neprirodno
Možda je ranije, pre 10-15 godina, ovaj proces izgledao složeno a efekat nije uvek izgledao previše prirodno.

Međutim, vremena su se promenila. Žene sve više žele da izgledaju prirodno i zato ova oblast estetske medicine stalno napreduje.Sve ove tehnike prvenstveno su usmerene na to da se lepota naglasi na prirodan način.

Zato se dobar stručnjak za trajnu šminku, u izboru pigmenta, po pravilu fokusira na izgled klijenta i izbor tonova koji su najbliži njegovim prirodnim nijansama.

Postupak trajne šminke omogućava da se uklone različite nesavršenosti: da obrve deluju punije, ali i da se manje primećuje neka asimetrija na licu. Može se maskirati pigmentacija, tragovi od akni ili čak i postoperativni ožiljci.

Ako želite da, na primer, lice izgleda vedrije – obratite se specijalisti za trajnu šminku – on će vam predložiti šta se može učiniti. 2. Nanošenje trajne šminke boli
Bol izazvan nanošenjem trajne šminke obično se preuveličava.

Trenutno se koristi vrlo delikatna oprema koja ne oštećuje nervne završetke i krvne sudove. Takođe treba uzeti u obzir da se trajna šminka radi pod lokalnom anestezijom.

Bol postupka može se povećati tokom menstrualnog ciklusa, kada su žene u osetljivom stanju.

Nakon postupka, potrebno je strogo poštovati uputstva stručnjaka – imajte na umu da se u slučaju kože koja je podvrgnuta ovom procesu, javlja sloj koji ne treba dodirivati.

On će samostalno spasti oko 4-6 dana nakon tretmana na kapcima i obrvama i 3 dana nakon tretmana na usnama.

3. Trajna šminka, poput tetovaže, traje celog života
To su potpuno različiti postupci, a pigmenti koji se koriste za trajnu šminku imaju potpuno drugačiju osnovu i unose se pod kožu za samo 0,5 mm (za razliku od tetovaža sa 2-3 mm potkožno, koje takođe doprinosi trajanju efekta).

Stoga, svaka vrsta trajne šminke ima svoj “rok važenja”.

4. Trajna šminka je štetna
Pigmenti za trajni make up su apsolutno sigurni: u njihovoj proizvodnji se koriste mineralne komponente, a činjenica da pigmenti imaju kratak „rok trajanja“ pokazuje da su bezopasni.

Pored toga, tokom ovog procesa, pigment se unosi u gornji sloj kože za samo 0,5 mm, tako da nema negativan uticaj na telo.5. Trajna šminka je skupo zadovoljstvo
Ako uzmete u obzir da bi šminku trebalo menjati najmanje jednom u šest meseci, a maskaru jednom u 2-3 meseca, ova izjava ne zvuči tako uverljivo.

Na izvestan način, to omogućava uštedu – ne samo u smislu novca, već i vremena.

Koliko košta trajna šminka? Na to pitanje u Srbiji nije lako odgovoriti. Samo za jedan zahvat – na primer, šminkanje obrva, cene mogu da idu od 7000 dinara (pa čak i manje, ako dobijete popust preko neke grupe ili kupona) pa sve do 18000 dinara!

Ono što treba da pazite, to zbog želje da uštedite ne dođete u ruke nestručne osobe koja će vam nestručno uraditi ovu intervenciju na licu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh