Moda i ljepota

Najpopularnija frizura proljeća koju nose sve francuske trendseterke

Povratnički trendovi očigledno više nisu aktuelni samo u modi.

Moda -Allthingshair.com

2020. donijela nam je brojne novine, novine iz prošlih epoha! Reciklirani trendovi zasipaju nas sa svih strana, bilo da su u pitanju krojevi i forme odjeće koje ponovo oživljavaju duh 80-ih i 90-ih godina ili sjenke jarkih tonova koje nismo ni mogli da zamislimo da stavimo na kapke, sem ako eventualno ne idemo na maskenbal, piše “Elle“.

Međutim, kada je u pitanju moda, tačnije trendovi – bilo koji, onda zaista odmerite to famozno “nikad”.

Jedno “nikad” iz kategorije hairstyle trendova, upravo je demantovalo čitav beauty svijet i to naravno zahvaljujući Francuskinjama.

Frizura koja dolazi direktno iz 70-ih godina prošlog vijeka takozvani “shag cut” zaživio je ponovo na ulicama Pariza i u ovom slučaju Instagram naloga, brojnih poznatih i manje poznatih francuskih trendseterki.

Kao i uvijek kada su Francuskinje u pitanju, nonšalantni šik njihov je zaštitni znak, a to podrazumijeva recimo baš ovakav tip frizure: onaj koji izgleda uređeno, a u isto vreijme i vrlo nehajno, pa čak ikao da ste tek sada ustali iz kreveta.

U pitanju je frizura koju je tokom 70-ih godina osmislio britanski frizer Paul McGregor, a podrazumijeva slojeve kose koji se pri vrhu šišaju kraće i uz glavu na način da praktično stavraju krunu od kose, razdijeljak je uvijek dubok.

Ovu frizuru nosili su svojevremeno Joan Jett, David Bowie, Mick Jagger, Rod Stewart, David Cassidy, Jane Fonda, čak ju je i Meg Ryan nosila u ranim 2000-im.

Francuskinje je ovih dana pak, nose malo drugačije.

Naime, “shag cut” uglavnom je referisao nešto kraću kosu, ali to uopšte ne mora da bude slučaj, štaviše!

Ovaj način, možemo slobodno da zaključimo na osnovu posljednjeg trenda – izleda mogo bolje ukoliko se stilizuje na dužoj kosi ili onoj do ramena.

Frizeri kažu da je sasvim logično što je ovaj trend ponovo zaživio, jer se nalazi taman negdje između trenda boba i loba.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

Tiredness 1 – 0 me

Objavu dijeli Leia Sfez (@leiasfez)


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh