Moda i ljepota

Glatka i prekrasna koža: Stvari koje žene sa prekrasnim licem uvijek rade prije spavanja

Sljedećih pet brzih stvari, koje možete uraditi prije spavanja, pomoći će da vaša koža bude glatka i prekrasna.

Duplo čišćenje; Da li vam se ikada desilo da ste skinuli šminku prije spavanja, a ipak ste se misteriozno probudili sa linijom od ajlajnera ispod oka? Ispostavlja se da je to normalno, posebno ako koristite dugotrajnu šminku, a evo i zašto: dugotrajni puderi, maskare, ajlajneri i sjenke (mogu se zadržati na koži dvanaest do dvadeset i četiri sata) prave se od polimera koji se ne rastvaraju tako lako sa sapunom i vodom ili sredstvima za uklanjanje šminke na bazi vode.

Da biste zaista uklonili sve tragove šminke, lice čistite dva puta. Prvo, koristite sredstvo za uklanjanje šminke na bazi ulja da biste uklonili šminku (ulje efikasnije uklanja vosak i polimere od vode i sapuna). Nakon toga, koristite blago sredstvo za skidanje šminke (koje ne pjeni) da biste kožu oslobodili od potencijalnih ostataka šminke.Para; Sigurno nemate vremena za redovne tretmane lica, jednom u četiri do šest sedmica, ali evo šta da uradite kako bi izgledalo kao da idete na redovne tretmane. Da biste nečistoće iz pora izvukli kod kuće, jednom sedmično uradite ovo: uđite u vreli tuš, na dvije minute, prije nego što operete lice (naravno, potrebno je da se stvori para prije nego to uradite).

Nemojte kožu izlagati vodi, da se ne biste opekli. Jednostavno, lice izložite pari dovoljno dugo kako bi se otvorile pore. Pored ovoga, možete uraditi i mini tretman lica: mali peškir natopite vodom i ubacite ga u mikrotalasnu na dvadeset sekundi. Nakon toga, peškirom nježno tapkajte po licu. Ovo će, takođe, otvoriti pore i pomoći da se uklone sve nečistoće.

Uklonite mrtve ćelije kože; Ukoliko vaše lice izgleda kao da je izgubilo svoj prirodi sjaj, prilično su velike šanse da su krivac za ovo mrtve ćelije kože. Ćelije kože se prirodno regenerišu svakih dvadeset i osam dana (tada dolazi i do otpuštanja mrtvih ćelija koje se mogu zadržati duže vrijeme te uzrokovati neravnomjernu teksturu kože).

Kako biste ih se riješili, koristite sredstvo za čišćenje lica na bazi alfa-hidroksi kiselina, bar dva puta sedmično, a što će vam pomoći da imate blistavu i glatku kožu. Da li vam često “izbijaju” akne i bubuljice? Koristite sredstvo za čišćenje lica sa salicilnom kiselinom, jer se ona bori protiv akni i bubuljica tako što uklanja višak ulja.

Hidratacija; Hidratantni sastojci pomažu vašoj koži da izgleda zdravo i svježe, ublažavaju sitne bore te pomažu koži da bude glatka. Pored toga, oni umiruju kožu nakon pilinga. Prije spavanja, nanesite hidratantnu noćnu masku.

Najbolje je da koristite one koji su lagani gel, čiji je prvi sastojak voda (ona nije masna i teška), a koje istovremeno sadže hidratantni glicerin, sastojak koji koži pomaže da zadrži vlažnost. Masku držite u frižideru između upotrebe; ukoliko nanesete hladnu hidratantnu masku, ona će ublažiti crvenilo, a i pomoći će da se zategnu pore,piše Infpult

Spavajte na leđima; Ako spavate na stomaku ili na strani, jastuk može napraviti ne tako lijepe tragove na koži. Još gore, istraživanja pokazuju da, tokom vremena, pritisak na lice može uticati na brže stvaranje bora. Primjera radi, ukoliko najčešće spavate na desnoj strani, na toj strani lica potencijalno se može razviti više bora.

Spavanje na leđima (i na svilenim jastučnicama) ne samo da će usporiti stvaranje sitnih bora već može spriječiti i povlačenje vode ka dole, a samim tim i stvaranje podočnjaka. Da biste dodatno spriječili stvaranje podočnjaka i natečenosti, ispod očiju (prije spavanja) nanesite kremu za područje oko očiju koja sadrži kofein.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh