Moda i ljepota

Najgori “trendovi” koji se vraćaju u modu 2020.

Da, više puta smo se uvjerili u moć starih, dobro poznatih modnih komada, koji često oživljavaju u svijetu modne današnjice.

Djevojka - Cosmopolitan.rs

Navikli smo da se moda ponavlja i kako kažu ‘samo se vrti u krug’, a to se dešava otprilike na svakih dvadesetak godina, vjerovali ili ne.

Da li vam se ikada dogodilo da obučete nešto i čujete reakcije starijih ukućana da su to oni nekada nosili i da je to davno bilo popularno, čak tokom njihove mladosti? Upravo je i sada došlo vrijeme za povratak starih modnih trikova. Moramo priznati da ih nismo očekivali, ali Bela Hadid nam je dokaz da nam oni već uveliko kucaju na vrata. Kome drugom da vjerujemo nego jednoj od najuticajnijih manekenki?

Suknje i farmerice niskog struka su vladale 2000. godina, a danas ih skoro nijedna devojka ne voli. Farmerice krojene sa dubokim strukom nam izdužuju figuru, noge i mnogo su udobnije, za razliku od plitkih. Nismo mogli ni da zamislimo da će ikada ponovo biti aktuelne, ali izgleda da Bela Hadid ovaj odjevni komad vraća u trendove današnjice, prenosi “Cosmopolitan“.

Ono što nam je takođe privuklo pažnju, a važe za jedne od najomraženijih, to su naočare sa providnim staklima u boji. One su takođe bile aktuelne prije 20 godina, a da li će ovo ljeto ponovo zavladati modom, ostaje nam da vidimo. Izgleda da Bela uživa u njima.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

@lala__takahashi ??

Objavu dijeli Bella ? (@bellahadid)

Kada je riječ o kosi, sjećate li se da smo nosili vezan rep sa puštena dva pramenčića koji nam uokviruju lice? Posljednjih dana na društvenim mrežama možemo vidjeti mnogobrojne trendseterke koje umjesto pramenova nose dvije pletenice, ali ako je vjerovati Beli Hadid, i ovaj beauty trik nosit će se i ove proljetne sezone.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh