Moda i ljepota

Lijepa Mostarka oborila Guinnessov rekord: Nosila reviju na samom vrhu svijeta

Mostarka Nataša Borozan godinama živi u Milanu gdje gradi karijeru modela.

Nataša Borozan - Instagram

Nedavno se na društvenim mrežama pohvalila da je oborila Guinnessov rekord na Mont Everestu. Borozan je prošetala pistom na najvišem vrhu svijeta te tako postala prva manekenka iz Bosne i Hercegovine koja oborila takav “rekord”.

“Novi rekord je oboren. Nakon 11 dana pješačenja bez tuša, pili smo kuhani snijeg, spavali na -30 svake večeri s malo kisika. Nije bilo lako, ali uspjeli smo. Izuzetno sam sretna i ponosna. Cilj ovog modnog događaja je promocija održive mode i širenje svijesti o klimatskim promjenama. Uspješno smo osigurali mjesto u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda s modnom revijom na najvećoj nadmorskoj visini na kopnu”, napisala je Borozan na društvenim mrežama uz fotografije s Mont Everesta.

Modna revija s najvećom nadmorskom visinom na kopnu od 5.644 metra bila je 26. januara 2020. godine, što je jedan od najvećih avanturističkih poduhvata u svijetu mode do sad.

Inače, Borozan je do sad nosila revije brojnih svjetskih dizajnera kao što su Michael Kors, Tory Burch, Cavalli, Philipp Plein i druge. Osim toga, Mostarka je nedavno pokrenula i svoj brend Boroza, prenosi “RadioSarajevo“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh