Moda i ljepota

MALI TRIKOVI ZA VELIKE ŽENE

Kora od banane može vam poslužiti da vratite sjaj svom srebrenom priboru za jelo ili kožnim cipelama.

Žena - Stil.kurir.rs

POBIJEDITE VLAGU

Najveći neprijatelj savršene frizure je kišno i vlažno vrijeme. No, ipak, u nekoliko koraka vrlo lako možete pobijediti vlagu. Prije nego što se odlučite za fen, pustite da se kosa barem malo osuši na zraku. Vrući zrak značajno isušuje kosu, pa ona reagira na vanjske podražaje kao što je velika vlaga, zbog koje se kosa onda više kovrča, piše “Azra“.

Banane za sjaj

Kora od banane može vam poslužiti da vratite sjaj svom srebrenom priboru za jelo ili kožnim cipelama. Prvo uklonite ostatke banane s unutrašnje strane, a zatim tom stranom kore protrljajte predmet koji želite. Kada završite, cipele ili pribor još jednom prebrišite papirnim ubrusom. Ovaj trik možete primjeniti i na kožnom namještaju.

Usamljenost je loša za zdravlje

Nova studija ‘Brigham Young’ pokazala je da usamljenost povećava rizik od prijevremene smrti za 26 posto. Naime, društvena izolacija i manjak društvenih veza dodatno povećava taj rizik, zbog čega stručnjaci smatraju da usamljenost može biti jednako loša za ljudsko zdravlje poput pretilosti ili pušenja. Zato, ključno je održavati značajne i bliske veze s dragim ljudima te imati bogat društveni život.

PASTA ZA ZUBE NA NOKTIMA

Otklonile ste lak i vaši nokti odjednom izgledaju žućkasto. Tu će vam pomoći pasta za zube s efektom izbjeljivanja. Upravo kao što izbijeli vaše zube, isto će napraviti i s noktima. Nakon što uradite ovaj postupak, nokte premažite bezbojnim lakom.

DA BIJELE ČARAPE UVIJEK BUDU KAO NOVE

Bijele čarape teško ostaju bijele i veoma brzo poprime sivkasti ton. Često ih je nemoguće uopće oprati tako da na njima ne ostaju fleke. Ipak, prije nego što ih bacite, možda biste trebali probati vrlo jednostavan trik. Pripremite posudu sa vrelom vodom, te u nju ubacite tabletu za mašinsko pranje suđa. Kada se tableta rastopi, potopite bijele čarape i ostavite ih 24 sata da ostoje, odnosno sve dok se sva prljavština ne skine. Nakon toga, čarape operite još jednom uobičajeno.

Dva sastojka protiv grlobolje

Rastopite pola kašičice soli u čaši tople vode, progrgljajte i isperite, te to ponavljajte svaki sat. Ovo je provjereno sredstvo koje će vam pomoći da se vrlo brzo riješite grlobolje.

ZASPITE ZA 60 SEKUNDI

Jeste li znale da postoji recept – koji su odobrili i stručnjaci – uz pomoć kojeg možete zaspati za jednu minutu. Ovaj prirodni ‘lijek’ za spavanje naziva se metoda 4-7-8. Kao prvo udobno se smjestite u krevet u pozu u kojoj inače najlakše zaspite. Onda udušite zrak kroz nos četiri sekunde, zadržite dah sedam sekundi, a onda polako izdišite osam sekudni. Brojite u sebi i ponavljajte dok ne zaspite.

RIJEŠITE SE MRLJA OD VINA

Prolila vam se čaša crnog vina po bijelom stolnjaku ili omiljenoj bijeloj košulji? Ne paničarite. Čim se nezgoda dogodi, mrlju odmah tretirajte s mlijekom, koje će zahvaljujući ključnim sastojcima vrlo brzo asporbirati nastale fleke.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh