Moda i ljepota

Haljina Lejdi Gage iznenada povučena sa aukcije

​Haljina “Valentino Haute Couture” koju je Lejdi Gaga nosila na dodjeli Zlatnog globusa, povučena je sa aukcije samo nekoliko minuta nakon što je dostigla cijenu od 19.000 dolara.

haljina Lady Gage

Portparol aukcijske kuće “Nate D. Senders Auction House” potvrdio je ovu informaciju. Autentičnost haljine nikada nije potvrdio dizajner Pierpaolo Pikoli, a slučaj nije komentarisala ni Lejdi Gaga.

Postojale su sumnje da je haljina ukradena. Prema policijskom izvještaju, dojava o navodno ukradenoj dizajnerskoj haljini koja se prodaje na aukciji stigla je 25. oktobra.

Utvrđeno je da krađe nije bilo. Preciznije, dugogodišnja spremačica Sara donjela je haljinu na aukciju. Pronašla ju je u sobi u hotelu “Beverly Hilton” dok je čistila dan nakon dodjele Zlatnog globusa i ostavila na odjeljenju “izgubljeno i pronađeno”, prenosi “B92“. S obzirom da se nakon osam sati niko nije javio, haljina je postala Sarino vlasništvo.

S druge strane, Sara tvrdi kako joj je Lejdi Gaga lično poklonila haljinu, ali nema dokaza za to niti na haljini ima ikakvih oznaka koje bi potvrdile da je riječ o originalu. Aukcijska kuća sprovodi internu istragu nakon čega će biti odlučeno da li će opet prodavati ovu haljinu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh