Moda i ljepota

Savršena i za brinete i za plavuše: Izabrana najmodernija boja za kosu ove sezone

Svjetski “hair stručnjaci” i poznati frizeri tvrde da je ove sezone najmodernija jedna nijansa savršena kako za brinete, tako i za plavuše, a riječ je o boji koja je dobila ima Blonde Espresso.

Blonde Espresso - Instagram

Kao što joj i ime kaže, ova boja podsjeća na boju espreso kafe, s tim što se kombinuje sa medenoplavim ili pepeljastoplavim tonovima u kosi.

Poznati londonski stručnjak za farbanje Jack Howard za “PopSugar” je istakao kako je ova boja i dalje smeđa, ali sa strateški postavljenim pramenovima u balejaž stilu, i to u boji koja treba da nadopunjuje vaš ten, piše “Blic“.

View this post on Instagram

Maple walnut truffle ✨ results vary

A post shared by Melissa • BALAYAGE ARTIST• (@sincerely__melissa) on

Svijetli pramenovi bi trebalo da se neprimjetno stope u tamnu podlogu, a ova promjena nije dramatična – sve bi trebalo da izgleda prilično diskretno i sofisticirano.

Blonde Espresso nijansa laka je za održavanje i dobro pristaje svima, a ovaj frizer savjetuje da svjetliji pramenovi budu uz lice jer će to imati podmlađujući efekat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh