Moda i ljepota

Tajne lijepih Francuskinja: Evo što rade da bi usporile starenje, u koje se tretmane kunu i zašto uvijek izgledaju tako prirodno

Kada govorimo o ženskoj ljepoti, nemoguće je ne spomenuti Francuskinje, a koje slove za jedne od najbolje njegovanih, profinjenih i elegantnih dama u svakoj dobi i situaciji. Već se desetljećima pokušava doznati koja je njihova tajna, a sada smo možda na dobrom tragu da dođemo do odgovora

Francuski pojam ljepote bazira se prihvaćanju ženstvenosti u svim njenim oblicima, a sitne nesavršenosti nisu samo tolerirane, već opće prihvaćene. Francuskinje su naizgled ležerno dotjerane, kao da se nisu pretjerano trudile, no iza takvog besprijekornog izgleda stoje trud i ulaganje u izgled od rane mladosti. Briga o koži, kosi, noktima na prvom je mjestu te slave prirodnu ljepotu iako iza nje stoje razni tretmani.Stručnjakinje su u skrivanju svojih beauty savjeta, ne dijele ih čak ni s najbliskijim prijateljicama, a odlasci pod nož tabu su tema. Međutim, sada je donekle otkrivena tajna njihove beauty rutine kroz godine i kako to da čuvene Isabelle Huppert, Carine Roitfeld, Ines de la Fressange ili pak prva dama Brigitte Macron izgledaju tako dobro i u šestom desetljećuZaglađena koža, vitko tijelo, lijepo lice, bujna kosa i profinjen stil njihove su odlike zbog kojih izgledaju barem deset godina mlađe nego neke njihove vršnjakinje.

Gimnastika lica
Dok se u svijetu mnogo ulaže u beauty tehnologiju kojom će se usporiti znakovi starenja na ženskom licu i tijelu, i to najčešće vrlo agresivnim postupcima koji daju kratkoročne rezultate, Francuskinje se i danas drže tradicionalnih načina očuvanja mladolikosti. Pariz je grad u kojem obitavaju neki od najboljih stručnjaka za njegu lica, a mnogi od njih otkrivaju da je gimnastika lica ključna stvar.

Takvi tretmani, koje mnoge žene prakticiraju svako jutro kod kuće, uključuju štipanje i masiranje kože kružnim pokretima kako bi se potaknula cirkulacija te skupljanje tkiva i kontura, kao i podizanje kože lica i vrata.

‘Ideja je da se, ako poboljšate cirkulaciju, stanice kože brže regeneriraju i čovjek može duže izgledati mlađe’, objasnio je Julien Richeville, stručnjak za njegu lica, dodajući: ‘Moja je baka svako jutro radila ovo trljanje u svojoj kupaonici i imala je najnevjerojatnu kožu sve dok nije umrla u 104. godini.’

Masaže valja prakticirati na koži lica, kao i na vratu i dekolteu, što mnoge žene zanemaruju. Smanjite broj preparativnih proizvoda za lice – dok današnji stručnjaci za njegu kože savjetuju brojne tretmane, serume, pilinge, maske i kreme, Francuskinje slijepo slijede tek jednostavan niz od tri proizvoda: dobro sredstvo za čišćenje lica, tonik koji odgovara tipu kože te na koncu hranjivo ulje, a najčešće je to njihov domaći proizvod Caudalie, baziran na suhom ulju sjemenki grožđa.

Suptilni korekcijski zahvati
Primijetit ćete da kod zanosnih Francuskinja nikada nisu prošli trendovi prejakih filera, prenaglašenih usana, silikona u grudima i stražnjicama, ali ni prevelike doze botoksa. Svi njihovi korekcijski zahvati, a koristi ih se redovito od kasne mladosti, vrlo su diskretni,piše Tportal

‘Francuskinje žele zadržati svoj identitet, a ne mijenjati izgled. Ključna je individualnost. One žele zadržati svoj šarm i moć zavođenja. Zato nikada nećete vidjeti neku Francuskinju s prevelikim usnama. I to seže u mnoge generacije, jednostavno je usađeno u njihov identitet’, govori jedan od vodećih francuskih estetskih kirurga.

Mlade djevojke ne povode se za aktualnim trendovima, a starije ne posežu za drastičnim promjenama na svom licu i tijelu. Najčešći zahvati su oni injekcijama hijaluronske kiseline, ali ne za popunjavanje usana, već zaglađivanje bora iznad i oko usana.

Također, vrlo je bitna njega kože oko očiju – osim što koriste dobre kreme protiv bora, mlade djevojke sve češće već u ranim 20-ima dolaze na preventivne injekcije hijalurona kako bi se izbrisali tragovi bora smijalica ili mrštilica.

Ne podnose sjaj na licu
Kako bi smanjio mastan izgled lica, u čelo se ubrizgava botoks jer on kontrolira višak proizvodnje sebuma koji može začepiti pore.

Također, tekstura kože ključna je za Francuskinje. Prave su stručnjakinje u prikrivanju mrlja od sunca, kojem je ljeti teško odoljeti jer imaju nevjerojatnu Azurnu obalu.

One nemaju vremena i živaca za dugotrajne laserske tretmane za izjednačavanje pigmentacije, pa posežu za bržim rješenjima, a jedno od njih je ubrizgavanje seruma obogaćenih vitaminom malim pištoljem za lice.

Riječ je o koktelu hijaluronske kiseline i antioksidanata koji pružaju vrhunsku hidrataciju kože nakon izlaganja suncu.

Vitkost je prestiž kojem teže
Za njih aktualni trendovi velikih stražnjica i prenaglašenih atributa nisu lijepi i profinjeni. Francuskinje teže vitkom izgledu, a pogotovo mršavim nogama. Kako bi ostale vitke, ne podvrgavaju se dijetama, već jedu raznoliko i mnogo malih obroka u danu.

Francuskinje obožavaju nositi mini suknje i stavljati noge u prvi plan, pa zbog toga na vrijeme vode brigu o celulitu, venama i kapila

U Parizu su neki od najboljih salona za njegu kože, kao i tretmani za niz problema na nogama. Kažu da koža ruku, vrata i dekoltea otkriva prave godine žene. Bore na licu mogu se zategnuti raznim tretmanima, ali kožu ruku, vrata i dekoltea teško je vratiti u mladoliko stanje. Pogotovo nakon što se godinama ne vodi briga o tim područjima. Zato lijepe Francuskinje i na to misle već u ranoj mladosti. Masaže, vlažnost i hidratacija ovih dijelova tijela nešto su što ne propuštaju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh