Moda i ljepota

Trikovi za savršene noge u svakoj prilici

U modernoj eri savršena fotka je (nažalost) jedini pokazatelj nečije popularnosti, kao i broj lajkova. Iskusne blogerke i instagramerke znaju za brojne cake kako ispasti što bolje, a postoje i forice kako da vam noge ispadnu kao kod profi modela.

No image - Haber.ba

Gola stopala

Ništa ne izdužuje noge tako dobro kao cipele u “nude” nijansi i to je uvijek zlata vrijedan savjet. Isto pravilo važi za sandale, salonke i čizme, a efekat je vidljiv čak i kod ravne obuće. Boja kože stvara iluziju bosog stopala, što nogama dodaje par centimetara i vizualno ih sužava, a ovo je jedan od trikova koji neće da upali samo na fotografijama, već i u stvarnosti.

Noga ispred noge

Da bi vam noge u trenu izgledale vitko, sve što treba da uradite dok vas neko fotografirše jeste da zakoračite i to kao da hodate po užetu. Prebacite jednu nogu tačno ispred druge, a to će momentalno stvoriti iluziju dužih i tanjih nogu.

Blago savijena koljena

Ako nosite haljine i suknje dužine do koljena, ovo je vaša sigurna poza za bolji izgled nogu na fotkama. Stanite uspravno sa spojenim nogama i jednu blago savijte u kolenu. Na ovaj način će savijena noga biti u prvom planu, a zbog ugla pod kojim je koljeno izgledaće tanje, dok će druga ostati u pozadini, poluprekrivena.

Pantalone visokog struka

Postoji dobar razlog zašto je trend kojem smo se nekad svi smijali tako brzo ponovo prihvaćen među ženama. Pantalone visokog struka su toliko elegantne da nam nije jasno zašto su ikada izašle iz mode, a osim što će u njima vaše noge izgledati bolje na fotkama, takav utisak ostavićete i u stvarnom životu. Pogotovo ako ih iskombinujete sa štiklama!

Pošaljite poljubac

Poza u kojoj gornji dio tijela stoji nagnut prema napred, dok donji ostaje u pozadini, stvara optičku iluziju vitkijih nogu. To je obično i poza koju zauzimamo kada na fotki šaljemo poljupce, jer inače i ne bi imala baš puno smisla.

Trapez pantalone i platforme

Osim što izgleda jako zanimljivo, ova kombinacija je trenutno i u modi. Idealno bi bilo da nogavice potpuno prekriju platforme, jer će tako izgledati kao da prirodno imate dugačke i vitke noge. Ovo je, takođe, još jedan trik koji nije primjenjiv samo na fotkama.

Ležeća poza

Puno je lakše stvoriti iluziju dugačkih nogu kada pozirate u ležećem ili poluležećem položaju. Postoji nekoliko poza koje će imati željeni učinak, a najsigurnija je da ispružite noge bočno i jednu prebacite preko druge, piše “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh