Moda i ljepota

9 stvari koje muškarce čini neodoljivim ženama

Fizički izgled tu je manje bitan, važno je ono kakav je čovjek iza lijepe odjeće i uredne frizure.

muškarci- expres.hr

Na muškarcima postoje stvari koje su ženama privlačne, a baš niti jedna nema veze sa izgledom.

1. Ima unutrašnju snaga

Samopouzdanje koje izvire iz njega, ali bez one arogancije i uobraženosti. On nema potrebe nikome se dokazivati niti teatralno privlačiti pažnju na sebe. Prizemljen je i ima snažnu osobnost.

2. Pokazuje emocije

Mnogi momci griješe kada misle da ne smiju pokazati svoje slabosti. Žene vole vidjeti njihovu ranjivost, kada kažu da se nečega boje, ispoljavaju svoje emocije iskreno, priznaju kada su pogriješili i to pokušavaju ispraviti.

3. Ne glumata

Oni cijene prave vrijednosti i kompletne su osobe, za razliku od onih koji se smatraju pravim muškarcima, puni su sebe, a zapravo su mentalno još dječaci. Žene vole momke koji se ne pretvaraju da su nešto što nisu, koji imaju duboke emocije i brinu kako njihovi postupci utječu na druge.

4. Inteligentan je

Vrlo je privlačno promatrati muškarca željnog znanja, znatiželjnog i pametnog koji pokušava naučiti ponešto od svakoga. Takvi muškarci nisu uvjereni da sve znaju i ne podcjenjuju druge ljude i njihovo znanje. Rado će saslušati i razmisliti o tome što su čuli.

5. Ima smisla za humor

Rijetki su ti koji uživaju u društvu preozbiljnih ljudi. Jedna od stvari koja je pri vrhu ljestvice onoga što je ženama neodoljivo je upravo fini smisao za humor koji nije isforsiran i ne vrijeđa nikoga.

6. Velikodušan je

Muškarci škrti na materijalnim stvarima, ali i na emocijama, ženama su odbojni. To ne znači da bi se on morao rasipati novcem i pokazivanjem osjećaja, ali velikodušnost u granicama normale i zdravog razuma je poželjna osobina.

7. Ljubazan je

Gotovo svaku ženu će ‘razoružati’ suosjećajan muškarac, empatičan, nasmijan i veseo. Njegova ljubaznost prema ljudima oko sebe otkriva da će takav biti i sa svojom budućom partnericom. Neodoljivo je kada muškarac istinski i sa zanimanjem sluša što mu neko govori bez pokušaja prekidanja razgovora i dijeljenja svojih savjeta.

8. Miran je pod pritiskom

Žene prate i kako se momci nose sa problemima, a jedan od pokazatelja njegovog dobrog karaktera je i to što može ostati miran kada se nešto loše dogodi. U stanju je dobro razmisliti što napraviti sljedeće i riješiti problem bez puno drame.

9. Ne dominira

Pravi muškarac ne pokušava biti dominantan nad drugima, posebno ne nad ženom. On zna važnost kompromisa u životu, dobre komunikacije i poštovanja, prenosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh