Moda i ljepota

Kako se riješiti celulita kod kuće? Imamo 3 savjeta koje vrijedi isprobati

Smatra se da 90 posto žena ima celulit, a on se stvara zbog gotovo beskrajno dugog popisa faktora. Probajte u svoju svakodnevicu uključiti nekoliko savjeta koje donosimo i rezultati sigurno neće izostati.

Celulit na stomaku - Ordinacija.hr

1. Ništa bez masaže

Vrijeme tuširanja pretvorite u male tretmane koji će potaknuti cirkulaciju. Dobra masaža ili piling s vremenom će poboljšati stanje kože. Bilo bi idealno kada biste svakodnevno masirali kritična područja. Vanjsku stranu masirajte prema gore, a bedra snažnim kružnim pokretima, piše Ordinacija.

Masirajte se svakodnevno nakon kupanja ili tuširanja, i to kremama ili uljima. Kremu najmanje desetak minuta utrljavajte na problematične zone.

2. Ishrana je važna

Naša prehrana je od presudne važnosti za zdravlje i izgled tijela. Važno je piti najmanje osam čaša vode dnevno, a svakoga dana konzumirajte svježe voće i povrće, s naglaskom na naranče, grejp, jabuke, špinat, cvjetaču, mrkvu, rajčice i avokado. Naime, ove su namirnice bogate lecitinom koji pospješuje cirkulaciju i poboljšava tonus kože.

Također se okrenite namirnicama koje imaju duiretička svojstva jer pomažu našem tijelu da ne zadržava tekućinu. Nakupljanje viška tekućine unutar masnog sloja ispod kože idealno je tlo za razvijanje celulita. Korisne namirnice su lubenica, krastavac, celer i šparoge.

Za lijepu kožu također su bitne omega-3 masne kiseline (riba, školjkaši, maslinovo ulje, orašasti plodovi, lalene sjemenke…), koje su također prdvodnici borbe protiv pretilosti i srčanih oboljenja.

3. Pomozite sebi vježbanjem

Iako je svaka vrsta vježbe dobra i zdrava, neće sve vježbe jednako djelovati na razbijanje celulita. Pokušajte s ovima…

Klasičan čučanj – napravite 5 serija po 30 ponavljanja
Sumo čučanj – napravite 5 serija po 30 ponavljanja
Čučanj – skok – napravite 5 serija po 20 skokova
Podizanje kukova – napravite 5 serija po 20 podizanja te cijelo vrijeme svijesno stiščite mišiće nogu i stražnjice
Iskorak – napravite 5 serija po 15 iskoraka svakom nogom. Ukoliko vam kondicija dopušta, usvaku ruku uzmite bučicu od 5 kg

Ponavljajte ove vježbe barem tri puta tjedno s ubacivanjem i ostalih vježbi koje “pogađaju” ciljanu skupinu mišića na kojoj želite izgubiti masno tkivo te ojačati muskulaturu. Cardio vježbe poput hodanja i trčanja također prakticirajte minimalno tri puta tjedno po 60 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh