Moda i ljepota

Četiri savjeta šminkanja za dame s naočalama

Dame sa naočalama već odavno su dokazale da nisu samo klasični stereotip štreberke iz nekog filma već da upravo naočale, u zavisnosti od njihovog okvira, mogu dodati definiciju licu.

Kada je riječ o šminkanju, najbolje je koristiti diskretnije nijanse šminke, jer same naočale u određenoj mjeri naglašavaju crte lica. Ukoliko nosite naočale, pridržavajte se sljedeća četiri savjeta šminkanja i izgledaćete još bolje i privlačnije.

Koristite nježnu sjenku da “otvorite” očiTamni okviri već dodaju definiciju očima pa zbog toga tamniji ajlajner ili tamne smoky eyes se ne preporučuju. Najbolje je koristiti neutralne nijanse sjenke, a savršen kontrast i definiciju postići čete korištenjem sjenke boje bronze i jednom tankom linijom ajlajnera.

Uredne trepavice

Stakla mogu istaknuti i povećati “grudvice” koje nastaju na trepavicama prilikom nanošenja maskare. Umjesto korištenja maskare za volumen koristite maskaru za izduživanje te se pobrinite da razdvojite trepavice.

Korektor

Isto kao što privlače pažnju na trepavice, stakla naglašavaju i područje ispod očiju. Upravo zbog toga je i bitno da izbjegavate kremasti i nanosite lakši korektor koji reflektuje svjetlost, jer će on prekriti sve nepravilnosti (tamne kolutove, podočnjake), a nećete izgledati neprirodno.

Šlag na tortu

Na kraju, dodajte ženstvenu notu i kontast okvirima pomoću rumenila i sjaja za usne (ili karmina) u bojama dinje, lubenice i višnje. Takođe, boja brusnice je odlična i za obraze i za usne,prenosi Aura


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh