Moda i ljepota

Istraživanje dokazalo da u određenim godinama ne bi trebalo da nosimo farmerice

Ono što svi apsolutno imamo u ormaru zasigurno su farmerice. Ovaj komad odeće nam nije bez razloga omiljeni – vrlo je praktičan i odlično se uklapa uz najrazličitije stajlinge! Farmerice dolaze u različitim krojevima i bojama pa upravo tome dugujemo zahvalnost što mogu odgovarati svim tipovima žena.

Farmerke - Ekskluziva.ba

Tim više čudi tvrdnja da su žene u određenoj životnoj dobi “prestare” za farmerice. Tako, ako je vjerovati studiji britanskih istraživača, žene nakon 53. godine više ne bi trebalo da ih nose! Istraživanje je sprovedeno na Britankama, a zadatak koji su ispitanice dobile bilo je obići butike i pronaći farmerice koje im odgovaraju.

Rezultati su pokazali da su starije žene provele mnogo više vremena u potrazi za savršenim farmericama u odnosu na mlađe ispitanice. Starijim ženama bilo je potrebno u prosjeku pet dana da pronađu one koje im idealno pristaju što je za njih bilo dosta stresno i izazvalo osjećaj očajavanja. Ovi rezultati bili su dovoljni istraživačima da zaključe kako će žene od 53 godine i više radije biti bez farmerica nego prolaziti kroz taj stres.

Ipak, treba imati na umu da se veličina farmerica razlikuje od proizvođača do proizvođača i da jednoj ženi mogu odgovarati farmerice u tri različite veličine. Zbog toga neke žene teže pronalaze model koji im idealno pristaje, ali ne postoji životna dob u kojoj bi ovaj komad odjeće bio generalno nepoželjan.

Uostalom, savršene farmerice, iz iskustva znamo, nije jednostavno kupiti ni u mlađoj dobi. Znaš ono, super ti stoje svuda, ali su ti nogavice preduge. Ili na bokovima izgledaju super, ali struk… Ili ti na butinama pucaju po šavovima, a gore su ti prevelike. I tako dalje. Svako tijelo je drugačije, a s godinama se i mijenja. Dok uskladiš model i materijal tako da laskaju tvojoj figuri, dobiješ i udobnost i izgled, put je dug. Međutim, onda godine više nisu važne – treba da nosite ono u čemu se najbolje osjećate. I bez obzira koji broj pisao na etiketi, piše “Miss7“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh