Moda i ljepota

Calvin Klein uskoro prekida proizvodnju luskuznih kolekcija odjeće

Iz američke modne marke Calvin Klein objavili su da uskoro prekidaju proizvodnju luksuznih kolekcija odjeće, a umjesto toga fokusirat će se na postojeće kategorije, uključujući proizvodnju traperica i donjeg rublja.

No image - Haber.ba

Ovo saopćenje dolazi nakon neočekivanog odlaska kreativnog direktora Calvina Kleina Rafa Simonsa, nekadašnjeg kreativnog direktora kompanija poput Christian Dior i Jil Sander, krajem prošle godine, piše “Klix.ba“.

Dizajner, koji je promijenio ime kolekcije Calvin Klein u Calvin Klein 205W39NYC, odlučio je prekinuti ugovor o radu koji je trebao isteći u augustu ove godine.

Nakon Simonsovog izlaska, kompanija je u januaru saopćila da planira rebrendirati liniju i upustiti se u potragu za njegovim nasljednikom. Njegova odluka da u potpunosti ukine kolekciju, kao i da zatvori njujoršku prodavnicu, navodno će rezultirati sa 100 otkaza samo u New Yorku i Milanu. Postoje i planovi za zatvaranje milanskog ureda firme.

Izvor upoznat o situaciji potvrdio je Guardianu da brend i dalje planira kreirati VIP haljine za crveni tepih i da će to biti jedini elegantni komadi odjeće koje će nastaviti raditi.

Calvin Klein već traži jednu osobu koja će preuzeti odgovornost za dizajn ove i ostalih kategorija.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh