Moda i ljepota

Tri modne greške koje vas čine starijima nego što jeste

Vjerovatno nekada niste ni svjesni da radite stvari koje, vjerovali li ili ne, u ovim slučajevima mogu imati negativan učinak na vaš cjelokupan izgled, ali i dojam koji ostavljate.

Odjeća - Blogspot.com

Nošenje starog grudnjaka

Nijedna kriza ne može biti izgovor za nošenje grudnjaka od prije desetak godina. Ne samo da više nema svoju osnovnu funkciju, nego vam je vjerovatno i premalen. Začudili biste se koliko krivi grudnjak može utjecati na naše držanje, a ono ima veze s godinama! Zato posjetite radnju s donjim rubljem u kojoj će vam profesionalna osoba odrediti pravu veličinu grudnjaka i odaberite neki dobar model. U njemu ćete se uspravnije držati i bolje izgledati, a samim tim i – mlađe!

Odjeća blijedih nijansi

Odjeća koja u sebi ima sivi podton nešto je što bi svaka žena trebala izbaciti iz svoje garderobe. Upravo ta nijansa, kažu stručnjaci, najviše postarava lice i čini ukupni izgled – ispranim. To se posebno ističe što je boja bliža licu, dakle – ne nosite marame ili šalove u tim nijansama. Ne preporučuju se ni sljedeće nijans9e: svijetloljubičasta, prašnjavo roza i blijedo siva!

Nošenje vrećaste odjeće

Čak i ako imate ‘šlauf’ oko trbuha a bedra su vam šira nego što bi željeli, nemojte se truditi sakriti ih ispod vrećaste odjeće. Samo vam se čini da ćete tako prikriti neželjeni višak, a u stvarnosti ćete izgledati deblji i stariji! Umjesto toga, potražite odjeću koja će skladno pratiti liniju vašeg tijela – ne preusku, ali ne ni preširoku, piše “Cosmopolitan“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh