Moda i ljepota

STAVITE LIST KISELOG KUPUSA NA LICE: RIJEŠIT ĆETE HIPERIGMENTACIJU I MRLJE OD AKNI

Poznato je da kiseli kupus ima više vitamina C od agruma i da ga je dobro jesti, pogotovo zimi. Zašto onda ne bi bio dobar i za kožu?

Kupus - Blogspot

Ako se i u kasnijim godinama borite s aknama, mrljama od akni ili želite osvježiti lice i maknuti hiperpigmentacije, iako je preporučljivo obratiti se dermatologu i ići na posebne laserske tretmane, još je bolje stvari prepustiti prirodi, piše “Hayat“.

Narodna medicina preporučuje da stavljate na lice list kiselog kupusa, koji ima više vitamina C od agruma. Dobar je kao hrana zimi jert šitit od mnogih bolesti. Kiseli kups je dobar i za kožu? Kako sadrži vitamin C, uspješno čisti i poboljšava ten te uklanja akne i mrlje.

Evo savjeta za nekoliko maski:

Stavite debeli sloj kupusa na gazu i držite je na licu oko 15 minuta, a postupak ponavljajte jednom sedmično.

MASKA OD SOKA KUPUSA ZA IZBJELJIVANJE

Ako želite posvijetliti kožu i ublažiti tamne mrlje, pomiješajte sok od kupusa sa sokom od limuna i dvije kašike jogurta. S obzirom da se radi o kiselini, masku ne držite duže od 10 minuta.

Pomiješajte kupus, svježi sir i vrhnje te držite na licu 15 minuta. Potom isperite vodom i na lice stavite obloge od hladnog čaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh