Moda i ljepota

Ružno ponašanje… – Ako ste lijepi i poželjni, čuvajte se ovoga

Sve je dopušteno u ljubavi i ratu, a prema novom istraživanju, žene to dobro koriste kada žele da osvoje i sačuvaju svog muškarca…

No image - Haber.ba


Lijepe žene (Foto: Cafe)

U istraživanju Univerziteta u Otavi, naučnica Trejsi Vejlenkort zaključila je da žene svoje atraktivne suparnice ogovaraju kako bi ih omalovažile kod muškarca za kojeg se interesuju ili s kojim su trenutno u vezi.

U studiji se pokazalo da 52 odsto djevojaka u periodu od 15 godina koristi sva raspoloživa sredstva, te vrši indirektnu agresiju na druge djevojke ogovaranjem. Kod muškaraca je slika sasvim drugačija i ovu metodu koristi tek svaki peti tinejdžer u istoj dobi.

Ružno pričanje o suparnici djevojke izvode toliko vješto da ispada kako su to radile nesvjesno i nisu imale namjeru na bilo koji način da povrijede osobu koja im predstavlja prijetnju, piše “Dejli mejl”.

Takvo ponašanje najčešće je usmjereno samo prema drugim djevojkama i povezuje se s instinktom za očuvanjem vrste.

Taj se način komunikacije i načina da dobiju muškarca kog žele povećava kako djevojke stare i ulaze u zrele godine života.

Doktorka Vejlenkort ističe da su žrtve najčešće djevojke i žene koje su lijepe i privlačne, prema društvenim standardima, pa ih ostale doživljavaju kao prijetnju. Takođe im smeta ako žena previše otvoreno ističe svoju seksualnost i čini se dostupnijom, jer će tako u više slučajeva lakše dobiti muškarca.

U studiji su lijepe žene, atraktivno obučene i sređene dobile veliki minus kod ostalih ispitanica, koje su odmah rekle da ne bi dopustile da njihov dečko bude u njihovoj blizini, niti da provode vrijeme zajedno.

(tportal)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh