Moda i ljepota

Sačuvajte mladost i ljepotu: Evo kako da postignite nevjerovatne rezultate podmlađivanje lica!

Za svaku ženu nakon 30 godina posebno je važna masaža lica. To je povezano sa činjenicom da elastičnost kože počinje postepeno slabiti, a potkožno tkivo postaje izražajnije.

Sretna žena - Twitter

Sačuvati mladost i ljepotu pomoći će masaža kašikama, koja je preporučena od strane njemačkog ljekara-kozmetologa Rene Koh.

Pa zašto je ovaj tretman toliko dobar? Vrlo jednostavno, u kućnim uslovima mogu se postići nevjerovatni rezultati: iz tkiva izbaciti višak tečnosti, poboljšati cirkulaciju krvi, učiniti kožu zategnutom i elastičnom, smanjiti vidljive bore, a konturima lica povratiti izražajnost. Bez ikakvih troškova, piše “Uspešna žena“…

Za 10-12 dana možete postići nevjerovatne rezultate, pod uslovom da svakodnevno sprovodite ovu masažu.

Tehnika masaže je veoma jednostavna. Treba uzeti kafene kašičice, čašu hladne vode sa kockama leda, i manju činiju sa podgrijanim uljem (maslinovo, nevenovo, laneno, suncokretovo). Nakon toga sprovedite postupak prema sljedećoj shemi:

1. Uklonite šminku sa lica, umijte se i nanesite hidratantnu kremu. Kašike u međuvremenu dezinfikujte alkoholom i stavite ih u čašu sa vodom i ledom.

2. Ohlađene kašike prislonite na gornje kapke. Držite nekoliko sekundi. Ponovite ovo 5 puta. Tople kašike mjenjajte za hladne. Isti postupak uradite i sa donjim kapcima. Na ovaj način oslobađate se otoka kapaka i podočnjaka.

3. Nakon toga, kašike treba ostaviti na kratko vrijeme u zagrijano ulje i možete započeti masažu lica. Sa blagim pritiskom pomjerajte kašike po masažnim linijama lica.

Osnovne masažne linije:

  • po čelu od gornjeg dijela nosa ka sljepoočnicama i liniji rasta kose
  • po kapcima kružnim pokretima od unutrašnjeg ugla pa opet do njega
  • po obrazima, od nozdrva nosa ka slepoočnicama
  • od podbratka ka sljepoočnicama
  • po vratu, od njegovog početka do podbratka
  • svaki pokret obavljati najmanje 10 puta.

Svaki put, kad kašika počinje teško da klizi po licu, treba je spuštati u ulje.

Nakon masaže lice treba da se umijete toplom vodom.

Optimalno trajanje ovakve masaže je 10 minuta. Ali, vreme povećavajte svakodnevno. Počnite sa 1-2 minute, svaki dan povećavajte za 1 minutu. Desetog dana masažu dovedite do 10 minuta.

Ali, već nakon prvog dana samomasaže lica osjetićete efekat – puna relaksacija!

Masaža kašikama uopšte nije komplikovana, i prijatna je procedura podmlađivanja lica.

Možete je raditi, kad god želite, vremenski je neograničena. Ali, najbolje ju je raditi u serijama po 10-12 dana, uzastopno, bez prekida.

U ovom videou ruski ljekar-kozmetolog Anželika Šandra objašnjava postupak masaže lica kašikama za početnike

Osnovne masažne linije:


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.
Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh