Hrana i piće

Šporet će izgledati kao nov godinama: Najbolji trik za blistavu ravnu ploču, bez muke i ribanja

Održavanje ravne ploče prilično se razlikuje u odnosu na običan šporet.

Šporet - unsplash.com/ibidsy

Možda neki od ovih trikova djeluju čudno, ali kada ih jednom uključite u svoju dnevnu rutinu, nikada ih se nećete odreći.

1. Kečap

Kečap možete da iskoristite kao sredstvo za čišćenje. Ako mu je istekao rok trajanja, slobodno ga iskoristite za poliranje ravne ploče. Potrudite se da koristite sunđer, a pokreti bi trebalo da vam budu kružni. Kečap će sjajno ispolirati ovu površinu.

2. Vlažan peškir i zagorjeli dijelovi

Na staklo stavite vruć vlažan peškir kako bi se omekšali ostaci, a zatim iskoristite nož za torte ili tup nož kako biste otklonili zagorjele dijelove.

3. Soda bikarbona

Ako nigdje ne žurite sodu ostavite nekoliko sati, a zatim pređite preko ploče vlažnom krpom. Možda ćete morati još jednom da ponovite postupak, ali će nakon toga vaša ploča sigurno sijati, piše Krstarica.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh