Hrana i piće

Recept za najbolje domaće rolice s cimetom

Tako mekane i ukusne da se nećete moći zaustaviti samo na jednoj!

shutterstock

Sastojci:

Tijesto:

200 ml toplog mlijeka
1 jaje
60 gr istopljenog maslaca
1 supena kašika šećera
1 supena kašika suhog kvasca
1 mala kašika soli
+ 30 gr brašna.

Tijesto pokriti i ostaviti 1 sat da naraste.
_____
Premaz:

60 gr istopljenog maslaca
10 gr cimeta
3 supene kašike braon šećera
_____
CIJELU PRIRPEMU POGLEDAJTE NA VIDEU ISPOD:

Razvući tijesto debljine 1 cm. Premazati tijesto. Zarolati tijesto, i narezati ga nožem, koncem odrezati rolnice (kao u videu). Poredati rolnice u tepsiju i ostaviti ih 45 minuta. Peći ih na 200 stepeni, oko 30 minuta dok ne porumene.

Preliv:

100 gr Vajkrema ili bilo kojeg krem sira
50 grama šećera u prahu
30 gr istopljenog maslaca
1 vanilin šećer

Premazati preljev preko rolnica.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh