Hrana i piće

Kako da PROJA ne bude suha? Ubacite ovo u tijesto i dobit ćete sočan doručak uz koji vam ne treba ni kap tečnosti

Kako napraviti sočniju proju? Primjenite neki od ovih pet savjeta i dobit ćete slasni kukuruzni hljeb božanstvenog ukusa.

Proja - Brent Hofacker/Shutterstock

Proja je jedno od omiljenih jela na našim prostorima i jedan od dragulja tradicionalne kuhinje. Ona spada u domaća peciva koja se pripremaju brzo i jednostavno, često uz minimum sastojaka.

Ipak, iako je ukusna i zasitna u baš svakoj varijanti, proja često može da bude presuha, a da biste dobili sočan doručak još ljepšeg ukusa, primjenite neki od ovih trikova.

Kako da proja bude sočnija?

Sipajte jogurt

Proja sa jogurtom sigurno neće biti suha, a njim zamijenite vodu ili mlijeko makar djelimično ili u potpunosti i dobit ćete supersočno jelo.

Dodajte više ulja

Ako ste zadovoljni receptom koji koristite, ali vam se uvijek čini da proja može da bude sočnija, dodajte još 1/4 šoljice ulja. Na taj način ona neće biti premasna, a dobićete taman toliko vlažnosti koliko joj treba da bude savršena.


Koristite fino mljeveno kukuruzno brašno

Za razliku od krupno mljevenog kukuruznog brašna, ovo će bolje “držati” vlažnost, pa će samim tim poslije pečenja rezultat biti ukusna proja koja je sve samo ne presuva.

Ubacite kiselu pavlaku

Pored toga što neće biti suhkasta, proja sa kiselom pavlakom će biti vrlo mekana, gotovo vazdušasta i uz nju vam neće biti potrebno mnogo tečnosti.

Dodajte majonez

Ako ne zaobilazite ovaj prilog i on je deo vaše ishrane, probajte da umjesto jaja u proju sipate majonez. U pitanju je namirnica koja se u najvećoj mjeri pravi od žumanaca, tako da je adekvatna zamjena, a pruža još više sočnosti, piše Glossy.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh