Hrana i piće

TRI KILOGRAMA ZA MJESEC DANA! Svako jutro pije jogurt uz kašiku ovog ZAČINA, topi masne naslage i smanjuje apetit

Bez dijete i treninga!

Kada odlučite da se vratite zdravim navikama, nudi vam se toliko zdravih začina i namirnica iz prirode koje vam mogu pomoći da detoksikujete organizam od raznih otrova, masnoća i loše hrane, a da uz to ojačate imunitet i doprinesete zdravlju kože, kose i time, poboljšate fizički izgled.

Jedan od načina je i konzumacija kumina, koji je začin i koristi se kao lek za stomačne probleme, diuretik, sredstvo protiv nadimanja, pomaže kod varenja. Kumin zacin kao lek

To je dragoceno sredstvo za lečenje dijareje usled dispepsije i promuklosti, a može vas osloboditi nadutosti i kolika. Na Zapadu, on se sada koristi uglavnom u veterinarskoj medicini, kao sredstvo protiv nadimanja, ali i dalje ostaje tradicionalni biljni lek na istoku. Pretpostavlja se da se kumin kao lek može da poveća laktaciju i smanjuje mučninu u trudnoći.

Pokazalo se da je efikasan u lečenju sindroma karpalnog tunela, kao i dijareje, problema sa varenjem i jutarnje mučnine. umin takođe stimuliše apetit. Iako su istraživanja još u toku, rane studije navode da kumin, među brojnim drugim začinima, može imati snažan efekat u prevenciji dijabetesa smanjivanjem mogućnosti nastanka hipoglikemije.

Sam začin kumin ima detoksikacijska i hemopreventivna svojstva. Osim toga, ima blagotvorne antioksidanse kao što su vitamin C i vitamin A u svom hemijskom sastavu, pored esencijalnih ulja. Pored toga što imaju bezbroj drugih prednosti, antioksidansi imaju antikarcinogena svojstva, a ona koja se nalaze u kuminu su posebno dobra za prevenciju raka debelog creva.

Kumin i jogurt za mršavljenje

Kumin i jogurt jesu odlična i dobitna kombinacija za mršavljenje. Ova kumin dijeta traje tri meseca, a za to vreme, svaki dan treba razmutiti tri grama (malo manje od jedne kašičice) kumina u 140 ml nisko-masnog jogurta. Ovu mešavinu popiti, poželjno na prazan stomak. Ovo je metoda za mršavljenje bez gladovanja a rezultati su impresivni. Možete izgutiti i do 4 kilograma za mesec dana,piše Srbijadanas

Evo kako da pripremite čaj od kumina.

Da pripremite lekoviti kumin čaj, sledite sledeća uputstva:
Sastojci: 1 kašičica kumin semena, 250 ml vode za piće.

Priprema čaja od kumina:
Uzmite odgovarajući sud i dodajte 1 kašičicu kumin semena. Zagrejte malo na niskoj temperaturi oko 5 sekundi, a zatim sipajte 250 ml pijaće vode i pustite da provri. Posle ključanja, pokrijte čaj i ostavite da odstoji oko 5 minuta. Procedite kumin čaj i pijte toplo. Prema vašem ukusu, možete dodati med ili prstohvat soli.

Kumin čaj se koristi kao lek prvenstveno kod stomačnih i respiratornih problema.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh