Hrana i piće

2 NAČINA ZA PRIPREMU BORANIJE: Jedno je jelo na kašiku, drugo iz rerne – OBA SAVRŠENA

Mlada boranija je nešto najukusnije što ovih dana možete da iznesete na trpezu, naravno ako znate da je spremite.

Jelo na kašiku svi vole, a ovaj recept ćete želeti da sačuvate.

Sastojci:

500 gr boranije,
4 kašike maslinovig ulja,
1 glavica crvenog luka,
100 gr prezli,
200 gr pečuraka,
2 čena belog luka,
0,5 dl belog vina,
1 dl pavlake za kuvanje
so,
biber

MNOGI PRAVE ISTU GREŠKU TOKOM PRIPREME PIRE KROMPIRA: Uz jedan trik biće savršen – uspeva baš svima
Priprema:

Boraniju prokuvajte u ključaloj vodi 5 minuta. Ocedite je. U većem tiganju zagrejte dve kašike ulja i na njemu propržite seckani luk, dodajte seckane pečurke i dinstajte 2 minuta.

Dodajte seckani beli luk, posolite i pobiberite. Dodajte boraniju i sve zajedno dinstajte dva minuta. Po želji nalijte malo belog vina.

E sada, ako želite da vam ovo bude salata vaše jelo je gotovo, ali ako želite da bude glavno jelo imate još para koraka.

Kada se svi ukusi sjedine, dodajte pavlaku za kuvanje i dinstajte još 5 minuta. Sve prespite u pleh, pospite prezlama i parmezanom i pecite u rerni još 15 minuta dok korica ne postane hrskava,piše Stil

Prijatno!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh