Hrana i piće

Recept: Patlidžan iz rerne

Nemate ideju za ručak – predlažemo vam ovaj recept.

Patlidžan iz rerne - Nezavisne.com

Sastojci:

2 manja patlidžana (oko 600 g)

500 g zrelijeg paradajza

oko 1 dl maslinovog ulja

so, biber, suhi bosiljak, ruzmarin

2 pune kašike narendanog parmezana

Priprema:

Patlidžan operite, osušite i isijecite na kolutove debljine oko jedan centimetar. Svaki kolut blago zasijecite. Odmah ih stavljajte u podmazanu vatrostalnu posudu u kojoj će se peći i to tako da se do pola preklapaju prethodni i naredni kolut patlidžana. Obilno pospite maslinovim uljem, posolite, pobiberite i pospite sušenim bosiljkom i ruzmarinom. Paradajz operite, ogulite i isijecite na kockice. Rasporedite ga po začinjenom patlidžanu, još malo posolite i stavite da se peče 35-40 minuta u rerni zagrijanoj na 180 stepeni. Kada je pečeno, izvadite iz rerne i pospite parmezanom, pa vratite u isključenu rernu na još nekoliko minuta da se sir otopi, pišu Nezavisne.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh