Hrana i piće

TOLIKO SOČAN I PUN SIRA KOJI SE TOPI – SENDVIČ SA MESOM: Hljeb obavezno premažite ovom namirnicom i biće divno hrskav

Za doručak ili večeru poslužite sočan sendvič sa mesom i sirom.

Sendvič - Printscreen/YT/Guga Foods

Ovaj sendvič je prvi put napravljen u Kaliforniji četrdesetih godina. Toliko je lak za pripremu, a ukus je nevjerovatan. U hrskavom hljebu se nalazi mleveno meso prepuno sira koji se topi, toliko je sočan da mu nećete odoljeti.

Profesionalci su otkrili tajnu kako da tostirate hljeb u tiganju, a da bude savršeno hrskav. Samo treba da ga premažete majonezom.

Sastojci:

450 g goveđeg mljevenog mesa
bijeli luk u prahu
crni luk u prahu
tucana paprika
so i biber
kačkavalj u listićima
1 crni luk

Za sos:

2 kašike majoneza
2 kašike kečapa
1 kašika senfa
1 kašičica vorčester sosa

Priprema:

Istopite puter i propržite crni luk, na pola dodajte malo vode i pržite sve dok ne bude karamelizovan. Izvadite luk iz tiganja i onda stavite mesom. Pržite na srednje jakoj vatri, ne samo da će meso da bude savršeno pečeno, nego će i neki delovi biti krckavi. Posolite, pobiberite, pospite crnim i bijelim lukom u prahu, a zatim preko stavite listiće kačkavalja. Kada se malo otope promiješajte da se lijepo sjedine sa mesom. Vratite luk i još jednom dobro promiješajte kako bi se svi sastojci lijepo sjedinili.

Pomiješajte sve sastojke za sos i dobro sjedinite. Dva parčeta hleba premažite majonezom i prepecite tu stranu u tiganju. Izvadite hljeb, pa hrskavu stranu premažite umakom, stavite sir, smjesu sa mesom, pa opet sir i zatvorite drugim parčetom hleba (da hrskava strana bude okrenuta ka mesu). Mekanu stranu hljeba premažite majonezom, pa vratite u tiganj na tu stranu koja je premazana majonezom. Gore će ostati još jedna mekana strana i dok se sendvič peče premažite i tu stranu majonezom, pa poklopite. Poslije par minuta okrenite sendvič da se tostira i gornja strana, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh