Hrana i piće

Evo ZAŠTO bi trebalo čaj od đumbira da pijemo svaki dan

Prednosti čaja od đumbira su brojne i koristi se za ublažavanje i lečenje niza stanja, ali treba uzeti u obzir i neke mjere opreza. Ovaj čaj ima svoje dobre strane, ali ne treba pretjerivati sa količinom.

Đumbir - Blogspot.com

Ublažava mučnine

Jedna od najpoznatijih prednosti đumbira je ublažavanje mučnina. Samo jedna šoljica čaja od đumbira može spriječiti mučninu uzrokovanu putovanjima ili jutarnje mučnine kod trudnica. Sat ili dva prije putovanja popijte šolju čaja i zaboravite na mučninu.

Smanjenje upale

Protivupalna svojstva čaja od đumbira su već vrlo dobro poznata. Upravo zbog toga odličan je za ublažavanje bolova u zglobovima i mišićima. Đumbir se može nanositi i površinski, što se pokazalo djelotvornim kod osoba koje pate od artritisa.

Ublažava smjetnje disajnog sistema

Ako patite od alergija, upale sinusa, gripa ili prehlade, čaj od đumbira može pomoći u ublažavanju tegoba disajnog sistema, piše Kurir.

Podstiče rad probave

Čaj od đumbira jako je delotvoran u poboljšanju apsorpcije hranjivih materija iz hrane. Takođe, može ublažiti nadutost i gasove. Kod nekih ljudi pokazalo se da čaj od đumbira ima pozitivan učinak na regulisanje apetita.

Pospješuje cirkulaciju

Vitamini, minerali i aminokiseline koje pronalazimo u čaju od đumbira mogu pospješiti cirkulaciju krvi i na taj način smanjiti rizik od nastanka bolesti kardiovaskularnog sistema. Đumbir pomaže u prevenciji nakupljanja masti u arterijama i samim time sprečava nastanak srčanog i moždanog udara.

Ublažava menstrualne tegobe

Čaj od đumbira može ublažiti menstrualne grčeve, a obloge čaja od đumbira mogu opustiti napetost mišića abdomena.

Jača imunitet

Čaj od đumbira sadrži antioksidanse koji pomažu u jačanju imunološkog sistema. Neka istraživanja su pokazala da je čaj od đumbira koristan u prevenciji različitih vrsta raka.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh