Hrana i piće

KOLAČ OD 3 SASTOJKA, BEZ BRAŠNA I JAJA: Podsjeća na bonžitu, a za pripremu vam ne treba više od 10 minuta

Ovaj jednostavan kolač bez brašna i jaja ukusom podsjeća na bonžitu, izuzetno je zdrav.

Kolač - PRINTSCREEN/YT/ FATTO IN CASA DA ALBA

Ukoliko ste pobornik zdrave ishrane i želite slatkiš bez puno kalorija, onda je ovaj recept pravi za vas. Bez šećera i brašna, a spremna je za svega 10-ak minuta, ova domaća verzija popularne bonžite će vas oduševiti. Zasladite se bez griže savjesti.

Sastojci:

300 ml mlijeka
180 g čokolade
200 g ovsenih pahuljica

Priprema:

Čokoladu izlomiti i staviti sa mlijekom u šerpicu, pa otapati na umjerenoj vatri uz konstantno miješanje. Kada dobijete tečnu glatku smjesu ubacite ovsene pahuljice i sve dobro promiješajte. Prelijte u kalup prečnika 20 cm i ravnomjerno rasporedite. Ostavite neka 3 sata da se dobro stegne. Kada izvadite iz kalupa sjecite na štanglice ili na parčiće kao tortu, piše Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh