Hrana i piće

KEKS OD 3 SASTOJKA I BEZ GLUTENA: Nema čekanja da tijesto naraste, sve sjedinite i pečete samo 10 minuta

Domaći keks od samo tri sastojka i bez glutena biće na vašem stolu očas posla.

Keks - PRINTSCREEN/YT/ QUICK SIMPLE & DELICIOUS

Ukoliko vam smeta gluten u ishrani, onda je ovaj domaći keks idealan za vas. Brzo se sprema, a izuzetno je ukusan i idealno ide uz kafu ili čaj. Priprema se od svega 3 sastojka i peče samo 10 minuta.

Sastojci:

125 g bademovog brašna
200 g šećera
2 bjelanca

Priprema:

U činiji dobro izmiješajte brašno i šećer. Dodajte bjelanca pa sve dobro sjedinite da dobijete glatku smjesu. Tijesto prebacite u špric. Biskvite pravite u plehu obloženom papirom za pečenje. Prije pečenja ih malo pospite vodom. Pecite u zagrijanoj rerni na 160 C nekih 10-ak minuta. Kada budu gotovi sačekajte da se potpuno ohlade prije nego što ih budete vadili iz pleha, piše Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh