Hrana i piće

Juneće meso često vam ispadne žilavo? Otrivamo vam trik kako ga omekšati

Juneće meso treba omekšati prije nego se krene termički obrađivati, a to se može napraviti na nekoliko zanimljivih načina

Pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija – on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko.

Isto djeluje i ananas.

Osim ove dvije vrste egzotičnog voća, možete dodati malo rižinog vina, naribanog luka i jabuke i ostaviti u tome meso tijekom cijele noći, a jednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i octa.

Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ako pripremate neko jelo u zadnji tren.

U octu već mora stajati cijelu noć, prenosi Novi


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh