Hrana i piće

U Srbiji izmišljena nova vrsta bureka, tviteraši ogorčeni: Pa dokle ide ljudska glupost?

Pekara koja prodaje ovaj burek je navodno pekara Teodora na beogradskom Voždovcu

Burek - Ilustracija/Twitter

Jedna pekara u Beogradu objavila je da prodaje burek sa sarmom, što je izazvalo haos na društvenim mrežama.

“Dabogda se zaratilo”, napisao je jedan tviteraš uz fotografiju natpisa u pekari. “Ma ubacili su kiselog kupusa u pitu s mesom vjerovatno”, “Molim?”, “Pa dokle ide ljudska glupost?”, “Pa ništa vam nije sveto”, “Kad će taj asteroid?” bunili su se i zgražali još neki pobornici one da je burek samo s mesom, a sve ostalo pita.

Ipak, bilo je i onih koji su izrazili želju da probaju burek-sarmu. Pekara koja prodaje ovaj burek je navodno pekara Teodora na beogradskom Voždovcu.

Mnoge je ovo podsjetilo na “aferu” iz 2020. kad je britanski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Matthew Field podijelio fotografiju bureka s jabukama. “Burek s jabukama. Evo, bez teksta sam. Ovo nije u redu”, prokomentirao je tad Field uz hashtag #Foodcrime.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh