Hrana i piće

AKO IMATE 2 BANANE I KEKS NAPRAVITE OVAJ SLATKIŠ: Torta neobičnog izgleda koja se ne peče – svi će vam tražiti recept

Torta sa bananama i keksom biće ljubav na prvi zalogaj.

Torta od keksa - PRINTSCREEN/YOUTUBE/COOKRATE - CAKES

Jednostavna i brza poslastica od sastojaka koje svi volimo. Kombinacija keksa, banane i čokolade je nešto što se ne propušta. Brzo se pravi, ne peče se, pa ćete sigurno ovaj desert pripremati više puta.

Sastojci:

300 g keksa pti ber
2 banane
150 g čokolade za kuhanje

Za fil:

250 ml mlijeka
250 ml slatke pavlake
1 puding od vanile

Za dekoraciju:

200 g topljene čokolade
70 g mliječne

Priprema:

Na radnu ploču stavite prozirnu foliju pa na nju poređajte keks 6 redova po 3. Zatim preko keksa razmažite topljenu čokoladu pa stavite još jedan red keksa. Pripremite fil tako što ćete umutiti mlijeko, slatku pavlaku i sadržaj kesice pudinga pa staviti preko keksa. Na sredinu stavite banane, prelijte ih malo čokoladom, pa uhvatite prozirnu folije i tortu sklopite u oblik piramide. Dobro uvijte i stavite u frižider na 1 h.

Prelijte topljenom čokoladom sa svih strana i ukrasite rendanom mliječnom, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh