Hrana i piće

BRZA NAPOLEON TORTA OD 3 SASTOJKA: Jednostavna verzija popularnog deserta – jednako hrskava i kremasta

Brza Napoleon torta od samo tri sastojka oduševiće sve ljubitelje ovog deserta.

Napoleon torta -PRINTSCREEN/YT/ USEFUL AND QUICK

Napoleon torta je po ukusu najsličnija krempitama, ali je izgled i sama priprema malko drugačija. Ako nekoga ko voli krempite želite da obradujete tortom gotovo istog ukusa, onda je ovo ono što tražite. Ovaj recept za malo bržu i jednostavniju varijantu od samo tri sastojka sjajno je rešenje ukoliko nemate previše vremena.

Sastojci:

500 g lisnatog tijesta
200 g krem sira
300 ml kuhanog kondenzovanog mlijeka

Priprema:

Lisnato tijesto malo razvucite oklagijom pa isjecite na tri jednaka dijela. Stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite na 200 stepeni nekih 20 minuta. Sir i kondenzovano mlijeko pomiješajte i mikserom dobro sjedinite da dobijete glatku masu. Kada je tijesto pečeno uklonite lagano gornju koricu, a mrvice iskoristite za dekoraciju na kraju. Sva tri dijela podijelite na dva, da ukupno dobijete 6 korica. Svaku od njih premažite filom i ređajte jednu preko druge, dok sve ne iskoristite i na kraju od preostalog fila premažite kompletnu tortu. Mrvice koje ste sačuvali pospite odozgo. Po želji možete za dekoraciju iskoristiti malo sjeckanih badema, prenosi Stvar ukusa.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh