Hrana i piće

Evo zbog čega za doručak treba da ubacite voće

​Mnogi ga ne praktikuju, ali to nije najpametnija odluka.

Voće - Novi.ba

Doručak je najvažniji obrok u toku dana, pa sa posebnom pažnjom mu se treba posvetiti, a naučnici su odgovorili na dugo tražen odgovor, prenose Nezavisne.

I vrapci na granu znaju da je doručak najvažniji obrok u danu, pa bi trebalo više obratiti pažnju na njega.

Mnogi ga ne praktikuju, ali to nije dobra ideja. Organizmu je poslije odmora i sna potrebna energija, pa je zdrav unos namirnica pravo rješenje.

Uključite voće

Naučnici su odgovorili na pitanje koje već godinama traga za odgovorom, a to je da li je pametno ujutru, na prazan stomak unositi fruktozu, odnosno šećer koji sadrži voće.

Jako je dobro da u svoj doručak uključite i voće. Naravno, te namirnice možete uključivati i u druge obroke jer su izuzetno zdrave.

Voće obiluje vitaminima i vlaknima koji pomažu da se do ručka zadrži osjećaj sitosti pa nema potrebe za prejedanjem.

Možete, na primjer, doručkovati ovsene pahuljice, a u njih dodajte izrendanu jabuku ili bobičasto voće.

Ali neka istraživanja pokazuju da je ujutru najbolje pojesti samo voće bez ikakvih dodataka jer tada naš organizam uzima ono najbolje iz voća.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh