Hrana i piće

NAJSOČNIJI ČOKOLADNI KOLAČ, KOJI SE PRIPREMA DOK STE REKLI KEKS: Osvojiće vas na prvi zalogaj!

Ovaj slatkiš će nestati brzinom svetlosti…

Predivan a ipak vrlo jednostavan čokoladni kolač koji izgledom podseća na tortu, oduševiće sve ljubitelje čokolade.Sastojci:

Sastojci:

Biskvit

280 gr mekog brašna tip 400
40 gr kakaa
130 gr šećera
1i po kašika sirćeta
2 kašičice sode bikarbone
prstohat soli
1 kesica vanilin šećera
100ml ulja
320 ml vruće vode
opciono: 1 kašičica instan kafe po želji
Preliv

100 gr čokolade za kuvanje
100 gr mlečne čokolade
120 ml slatke pavlake
NE PROPUSTITE

Priprema:

U činiju najpre prosejte brašno i kakao pa dodajte jedan prstohvat soli.Ddoajte šećer, vanilin šećer i sodu bikarbonu pa promešajte suve sastojke. U suve sastojke dodajte ulje, sir i vruću vodu u koju ste razmutili jednu kašičicu Nes kafe. Promešajte sve kako bi se suvi sastojci lepo sjedinili sa mokrim.

Puterom premažite kalup veličine 20 cm, obložite ga papriom za pečenje pa sipajte smesu. Kolač pecite u već zagrejanoj rerni na 180 C nekih 40 min.

Za čokoladni ganaš ćemo najpre da naseckamo čokoladu za kuvanje i da je prelijemo vrućom slatkom pavlakom, pa da sve na kraju promešamo dok ne dobijemo lepu čokoladnu smesu kojom ćemo preliti kolač. Po želji možete kolač ukrasiti sa dve kriške sveše pomorandže, prenosi Stil

Pogledajte pripremu:


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh