Hrana i piće

Uzeo je polovinu krompira i riješio problem svih roštiljdžija: Meso više neće biti isto, trik koji ćete obožavati

Caka koja je nikad jednostavnija a pruža nikad ukusniji roštilj toliko je laka da je prosto neophodna ovog ljeta!

Ako vam se češće nego što želite da priznate dogodi da vam se meso zalijepi za rešetku, a dešava se čak i najboljima. Ovog ljeta sve probleme riješiće vam jedan najobičniji krompir.

Sve što treba da uradite jeste da svjež krompir presječete na pola i tom polovinom krompira premažete vrelu rešetku prije nego što na nju stavite meso.

To je bukvalno sva filozofija koja će vam omogućiti da svako parče mesa bude savršeno ispečeno i da se nijedno ne zalijepi za rešetku.

A još jedna dobra strana ovog trika je da će rešetke poslije njega postati mnogo lakše za čišćenje. Bolji ukus mesa i manje ribanja poslije? Svakako vrijedi probati, naročito zato što vas zaista ne košta baš ništa da pokušate ovaj eksperiment.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh