Hrana i piće

Za sve zaposlene žene: Brzi recept za tortu koja se ne peče

Kremasta i lagana, a brzo se priprema.

Torta - Printscreen youtube/Gurmantv

Sastojci:

30 komada keksa četvrtastog
700 ml mljieka
100 g praška za puding s ukusom vanilie
70 g šećera
100 g brašna od lješnika
400 ml slatke pavlake
200 ml pavlake kisele
100 g sjeckanih oraha
Veličina kalupa 30 cm x 30 cm

Priprema:

Keks umačite u mlijeko pa ređajte u pleh. Treba da popunite dno.

U 700ml mlijeka sipajte šećer i puding prah, dobro promiješajte pa stavite da se kuha. Kada počne da se zgušnjava dodajte orahe mljevene i nastavite da miješate žicom sve vrijeme. Prelijte fil preko keksa. Ostavite da se hladi 1 sat.

Umutite slatku pavalaku pa dodajte kiselu. Sve sjedinite. Premažite pola preko prethodnog sloja torte i odozgo opet poređajte keks namočen u mlijeku pa dodajte preostalu polovinu šlaga. Ukrasite sjeckanim orasima.

Čuvati u frižideru 2h.

Izvor: Gurman TV


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh