Hrana i piće

Najsočnija pita sa višnjama: Saznajte recept kome ćete se uvijek vraćati

Koliko god je često pravili, uvijek ćete joj se iznova vraćati

Višnje će nas zauvek asocirati na detinjstvo i toplinu doma, zbog čega je njihov ukus nenadmašan. Znamo da ih volite pripremljene na raznorazne načine, zbog toga vam danas donosimo jedan novi, neodoljivi. Pomešajte ga sa mnogo ljubavi i pripremite već za Dan zaljubljenih!

Sastojci: 500 g kora za pitu, 1l mleka, 200 g kristal šećera, 3 pudinga od vanile, 100 ml ulja, 200 g griza, 200 ml jogurta, 1 vanilin šećer, 1/2 praška za pecivo, 3 jaja, 300 g višanja.

Priprema: U šerpu staviti 700 ml mleka, dodati 7 kašika šećera, zagrejati, a u ostalih 300 ml razmutiti puding iz kesica. Sjediniti sa mlekom i skuvati. Puding presuti u posudu, ubaciti 40 g putera ( po želji ), prekriti folijom i odložiti da se ohladi. Dok se puding hladi pripremamo preliv za kore.

Žicom izlupati jaja, dodavati šećer postepeno i mutiti. Zatim dodati ulje, jogurt, griz, vanilin šećer i pola praška za pecivo. Sve lepo sjediniti,pišeElle.rs

Početi sa pravljenjem pite tako što ćemo raditi po principu – četiri kore, na svaku staviti preliv, na 3 višnje, a na posednju puding. Uviti u rolat.

Ponavljati proces dok imamo materijala. Rolate premazati ostatkom preliva. Staviti u pleh i peći 30 minuta na 180 stepeni. Po želji posuti prah šećerom. Prijatno!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh