Hrana i piće

Luk vam se kvari već poslije nedelju dana? Evo gdje treba da ga držite da bi što duže ostao svjež

Najbolje mjesto za skladištenje luka

Luk - Screenshot/YouTube

Američki farmer Šej Majers na svom TikTok profilu često objavljuje video snimke sa savetima kako ljudi mogu na najbolji način da uzgajaju i čuvaju određene namirnice.

U novom video snimku odgovorio je na pitanje pratioca koji se požalio da se luk pokvari za manje od nedelju dana.

– Ako luk kupite početkom oktobra, onda ga nabavite direktno sa polja. Ali od novembra do sredine aprila prodavnice se oslanjaju na uskladištene proizvode. Ponekad se luk skladišti i do godinu dana u posebnim uslovima pre nego što stigne do prodavnica. Pitate se kako on može da ostane svež? Tajna je u protoku vazduha i temperaturi – otkrio je Šej, šokirajući ljude, prenosi telegraf.

On kaže da je najgore mesto gde možete da držite luk, frižider.

Najvažnije je da na mestu gde skladištite luk nema puno svetlosti i vlage. Takođe je važno da je temperatura na tom mestu uvek ista, pa Majers preporučuje da ga držite ispod sudopere ili u špajzu. Takođe, korisno bi bilo da luk stavite u papirne kese.

Pogledajte video:

@shayfarmkid

Reply to @bartley21 want to keep your #onions from going bad. Here are some #tipsandtricks #onions101 #farming101

♬ original sound – Shay Myers


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh