Hrana i piće

Ukusna i brza sirnica od gotoih jufki,ne zaboravite jogurt

Recept

SASTOJCI

500 g gotovih jufki

250 g kiselog vrhnja

250 g posnog sira

250 g jogurta

400 g kravljeg sira

400 ml slatkog vrhnja

mala šoljica griza

5 jaja

Praška za pecivo

2-3 kaškice soli

1 kaškica bibera

PRIPREMA

Prvo pripremite fil. Pomiješajte sve sastojke tako da prilikom dodavanja svakog sastojka uvijek dobro promiješate kako biste razbili sve grudvice.

Zagrijte rernu na 220 stepeni gornji/donji grijači.

Jufke izvadite iz pakovanja i poredajte jednu na drugu. Zatim stavite kalup i izrežite jufke na veličinu kalupa. Ostatak jufki se također koristi za slaganje.

Od jufki u veličini kalupa oduzmite dvije i stavite na stranu jer će vam trebati za vrh.

Prvu jufku stavite u podmazan kalup i prelijte filom. Zatim slijedi druga jufka i ponovo fil. Postupak ponavljate dok ne potrošite sve jufke i fil.

Kad ste skoro završili, preostaju vam dvije jufke koje ste na početku stavili na stranu. Stavite ih na vrh tako da se u sredini lagano preklapaju i da vise preko kalupa. Ovaj vanjski dio pomoću noža ugurajte između kalupa i ostalih jufki sa filom.

Zatim sirnicu prelijte sa malo otopljenog maslaca. Pecite je na 220°C gornji/donji grijači između 35-40 minuta,piše Slobodnabosna

Sirnica treba poprimiti zlatnožutu boju i prilikom pečenja se uvijek malo i napuše.

I, ne zaboravite jogurt,piše Slobodnabosna


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh